MENU
Hírek, információk

Harc a hőség ellen - főszerepben a redőnyök

Harc a hőség ellen - főszerepben a redőnyök Redőnnyel számos épületen találkozhatunk. Legyen szó akár régebbi, akár új építésű házról, sokan választják az árnyékolásnak ezt a módját. A redőny legnagyobb előnye, hogy nagyon hatékonyan képes távol tartani a nemkívánatos fényt, így a szobában akár fényes nappal is éjszakai sötétséget varázsolhatunk.

A redőny kiválasztása azonban mindennek ellenére nem könnyű, mert több szempontra is figyelni kell. Esztétikai okokból fontos például a redőny színe, praktikum szempontjából pedig a működése, vagy, hogy hol helyezkedik el a doboz.

 

Nálunk felső tokos és külső tokos redőnyt is találhat, előbbi esetében nem árt tudni, hogy csak az ablakkal együtt építhető be, utóbbi azonban később is beszerelhető. Kérhető redőny alumínium lamellákkal, de műanyag palásttal is, különböző méretekben.

 

Lefutósíneink kivétel nélkül alumíniumból készülnek. Redőnyeink alapszíne fehér, de mindegyik színezhető. Működtetésük alapvetően minden esetben kézi erővel, vagyis gurtnival történik, azonban igény esetén redőnyeink mindegyike motorizálható.

hírek információk
Nyílászáróink tisztítása
A műanyag ablakprofilok általában úgy kerülnek beépítésre – a sérülések elkerülése céljából – hogy rajtuk hagyják a védőfóliát, amely a szállítás ideje alatt hivatott megvédeni őket. Ezt azonban a beszereléstől számított három hónapon belül el kell távolítani, mert később károsíthatja az ablakprofil műanyag felületét.
Biztonsági ajtók
Nyáron lakásunkat, télen a hétvégi házunkat féltjük a betörőktől. Megfelelő mechanikai védelemmel jelentősen megnehezíthetjük a nem kívánatos vendégek dolgát, jobb esetben egészen a rendőrség kiérkezéséig. Cikkünkben a biztonsági ajtókkal szemben támasztott követelményekről szólunk.