MENU
Hírek, információk

Alumínium nyílászáró - a kezdetektől napjainkig

Alumínium nyílászáró - a kezdetektől napjainkig A 60-as években megjelenő alumínium nyílászárókat sem kerülhette el a technológiai fejlődés. A korábbi hőhidas megoldás helyett az évtizedek folyamán mind elterjedtebbé vált a hőhídmentes változat, mely szépen lassan kiszorította a piacról elődeit.

A kérdésre, hogy miért volt szükség a korábban jól bevált módszer változtatására, az olajválság és az energetikai elvárások változása adja meg a választ. Az első hőhidas nyílászáró megjelenése után mintegy 15 évvel megkezdődtek a fejlesztések egy energiatakarékosság szempontjából kiemelkedőbb nyílászárótípus létrehozására. Hogy mit sikerült kihozni az alumíniumból? Különösen aktuális kérdés ez ott, ahol az elöregedett, 40-50 éves nyílászárók cseréje aktuálissá vált.

Nyitási irány szempontjából változatlanok a megoldások, választhatunk nyíló, bukó, billenő nyílászárók közül is, azonban energiamegtakarítás szempontjából már beépítésekor számolhatunk tulajdonságából eredő előnyökkel. Anyagát tekintve fém, így az igényeknek megfelelően választhatunk különböző ötvözetek közül. Alakításnak könnyen engedelmeskedő anyag révén egyéni igények kielégítésre tökéletesen alkalmas mindamellett, hogy olcsó alapanyagnak számít. Élettartamát tekintve pedig szintén nem lehet kifogásolnivaló, ellenáll az idő vasfogának.
hírek információk
Színes és műanyag - kettő az egyben
A nyílászárók kiválasztása nem könnyű feladat, a praktikusság és a minőség mellett ugyanis esztétikai szempontokat is figyelembe kell venni, hiszen az ajtók és ablakok igen feltűnőek a házakon, lakásokon, alapvetően határozzák meg azok összképét. Örök kérdés ezzel kapcsolatban, hogy fa, vagy műanyag nyílászárót válasszunk-e.