MENU
Hírek, információk

Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal

Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal A Magyarországon elterjedtebb panel- és téglaházak mellett az utóbbi évek/évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően környezetbarátabb megoldásában is gondolkodhatunk, ha ház építésébe vágjuk fejszénket. Néhány gondolat álljon tehát itt a passzívházakról.

A szomszédos Ausztria utcáin sétálva egyre bővülő számban találkozhatunk az építészet ezen újításával, amely energiatakarékos mivoltának köszönhetően remélhetőleg a jövőben egyre népszerűbb lesz hazánkban is. Energiatakarékosságát többek között az adja, hogy míg az általunk ismertebb épületek esetében elengedhetetlen fűtő illetve hűtőberendezésekkel ellátnunk otthonainkat, lásd radiátor vagy klíma, a passzívházak esetében mindez kiküszöbölhető egy jól megválasztott tetőtéri nyílászáróval. A szigorú előírásoknak megfelelően elhelyezett nyílászárók napközben a napenergiát beengedve biztosítják a passzívház megfelelő hőmérsékletét, éjszakára pedig a szintén szakértelemmel beszerelt rolók gondoskodnak a hőenergia megtartásáról.

Hosszú távban gondolkodva már csak a fenti előny miatt is megfontolandó - ha pénztárcánk engedi természetesen – egy ilyen beruházásban gondolkodnunk.
hírek információk
Elegáns ajtók vasalatai, és üvegezéseik
Az igényes minőségű, szép ajtók egyénre szabott jellegét a külön választható kilincs készletekkel, az üveges változataikat, pedig ezen túlmenően a jó ízléssel kiválasztott mintás üvegek beépítésével tehetjük teljessé. Ha kellő körültekintéssel választottuk ki beltéri ajtóinkat, és egyéb szerelvényeiket, azzal elérhetjük, hogy valóban otthonuk igényesen jellegzetes és időtálló berendezési tárgyaivá váljanak. Az alábbiakban ezért az ajtók korszerű külső szerelvényeivel foglalkozunk.
Inteligens ablakok
Hősugarakat kizáró, de a fényt beengeső "automata" üveget fejlesztettek ki angol kutatók. Ez a 21. század.