MENU
Hírek, információk

Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal

Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal A Magyarországon elterjedtebb panel- és téglaházak mellett az utóbbi évek/évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően környezetbarátabb megoldásában is gondolkodhatunk, ha ház építésébe vágjuk fejszénket. Néhány gondolat álljon tehát itt a passzívházakról.

A szomszédos Ausztria utcáin sétálva egyre bővülő számban találkozhatunk az építészet ezen újításával, amely energiatakarékos mivoltának köszönhetően remélhetőleg a jövőben egyre népszerűbb lesz hazánkban is. Energiatakarékosságát többek között az adja, hogy míg az általunk ismertebb épületek esetében elengedhetetlen fűtő illetve hűtőberendezésekkel ellátnunk otthonainkat, lásd radiátor vagy klíma, a passzívházak esetében mindez kiküszöbölhető egy jól megválasztott tetőtéri nyílászáróval. A szigorú előírásoknak megfelelően elhelyezett nyílászárók napközben a napenergiát beengedve biztosítják a passzívház megfelelő hőmérsékletét, éjszakára pedig a szintén szakértelemmel beszerelt rolók gondoskodnak a hőenergia megtartásáról.

Hosszú távban gondolkodva már csak a fenti előny miatt is megfontolandó - ha pénztárcánk engedi természetesen – egy ilyen beruházásban gondolkodnunk.
hírek információk
Vissza a természethez: natúr fa nyílászárók
Jobban szereti a természetes anyagokat, mint a műanyagot? Olyan háza van, amely csak fa nyílászáró alkalmazását viseli el (stílus, jelleg, egyéb alkalmazott alapanyagok miatt)? Válogasson fa ajtó és ablak kínálatunkból, amelynek elemei kiváló minőségű borovi fenyőből készültek, három rétegben ragasztott hossztoldott, hibakiejtett fából!
Önnfenntartó épület működik Ausztráliában
Ausztrália jelentős erőfeszítéseket tett a szén-dioxid kibocsájtás csökkentéséért. De fontos a környezetvédelem szempontjából az is, hogy egy épület nyílászáról jól szigeteljenek.