MENU
Hírek, információk

Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal

Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal A Magyarországon elterjedtebb panel- és téglaházak mellett az utóbbi évek/évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően környezetbarátabb megoldásában is gondolkodhatunk, ha ház építésébe vágjuk fejszénket. Néhány gondolat álljon tehát itt a passzívházakról.

A szomszédos Ausztria utcáin sétálva egyre bővülő számban találkozhatunk az építészet ezen újításával, amely energiatakarékos mivoltának köszönhetően remélhetőleg a jövőben egyre népszerűbb lesz hazánkban is. Energiatakarékosságát többek között az adja, hogy míg az általunk ismertebb épületek esetében elengedhetetlen fűtő illetve hűtőberendezésekkel ellátnunk otthonainkat, lásd radiátor vagy klíma, a passzívházak esetében mindez kiküszöbölhető egy jól megválasztott tetőtéri nyílászáróval. A szigorú előírásoknak megfelelően elhelyezett nyílászárók napközben a napenergiát beengedve biztosítják a passzívház megfelelő hőmérsékletét, éjszakára pedig a szintén szakértelemmel beszerelt rolók gondoskodnak a hőenergia megtartásáról.

Hosszú távban gondolkodva már csak a fenti előny miatt is megfontolandó - ha pénztárcánk engedi természetesen – egy ilyen beruházásban gondolkodnunk.
hírek információk
Jönnek az őszi viharok, védjük az ablakokat
Hamarosan beköszöntenek az őszi szelek. Hogyha megúsztuk a nyári viharokat, akkor szerencsések vagyunk, de jobb felkészülni, hogyha nem akarunk kitört ablakokat, vagy ajtóüvegeket.
Aki hadat üzent az unalmas garázsajtóknak
Thomas Sasenbach cége azzal foglalkozik, hogy garázsajtókra gyárt nem mindennapi posztereket. A projekt annyira sikeres, hogy már belső ajtókra és készülnek nem mindennapi grafikák.