MENU
Hírek, információk

Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal

Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal A Magyarországon elterjedtebb panel- és téglaházak mellett az utóbbi évek/évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően környezetbarátabb megoldásában is gondolkodhatunk, ha ház építésébe vágjuk fejszénket. Néhány gondolat álljon tehát itt a passzívházakról.

A szomszédos Ausztria utcáin sétálva egyre bővülő számban találkozhatunk az építészet ezen újításával, amely energiatakarékos mivoltának köszönhetően remélhetőleg a jövőben egyre népszerűbb lesz hazánkban is. Energiatakarékosságát többek között az adja, hogy míg az általunk ismertebb épületek esetében elengedhetetlen fűtő illetve hűtőberendezésekkel ellátnunk otthonainkat, lásd radiátor vagy klíma, a passzívházak esetében mindez kiküszöbölhető egy jól megválasztott tetőtéri nyílászáróval. A szigorú előírásoknak megfelelően elhelyezett nyílászárók napközben a napenergiát beengedve biztosítják a passzívház megfelelő hőmérsékletét, éjszakára pedig a szintén szakértelemmel beszerelt rolók gondoskodnak a hőenergia megtartásáról.

Hosszú távban gondolkodva már csak a fenti előny miatt is megfontolandó - ha pénztárcánk engedi természetesen – egy ilyen beruházásban gondolkodnunk.
hírek információk
Biztonsági ajtók
Nyáron lakásunkat, télen a hétvégi házunkat féltjük a betörőktől. Megfelelő mechanikai védelemmel jelentősen megnehezíthetjük a nem kívánatos vendégek dolgát, jobb esetben egészen a rendőrség kiérkezéséig. Cikkünkben a biztonsági ajtókkal szemben támasztott követelményekről szólunk.
Szolgáltatásaink
A nyílászárók cseréje sajnos közel sem olyan egyszerű, hogy kiválasztjuk a nekünk leginkább tetsző ajtókat és ablakokat, majd megvásároljuk és beszereltetjük őket. A laikusok számára komoly fejtörést okozhat ez a feladat, nálunk azonban minden segítséget megkapnak a vásárlók!