MENU
Hírek, információk

Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal

Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal A Magyarországon elterjedtebb panel- és téglaházak mellett az utóbbi évek/évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően környezetbarátabb megoldásában is gondolkodhatunk, ha ház építésébe vágjuk fejszénket. Néhány gondolat álljon tehát itt a passzívházakról.

A szomszédos Ausztria utcáin sétálva egyre bővülő számban találkozhatunk az építészet ezen újításával, amely energiatakarékos mivoltának köszönhetően remélhetőleg a jövőben egyre népszerűbb lesz hazánkban is. Energiatakarékosságát többek között az adja, hogy míg az általunk ismertebb épületek esetében elengedhetetlen fűtő illetve hűtőberendezésekkel ellátnunk otthonainkat, lásd radiátor vagy klíma, a passzívházak esetében mindez kiküszöbölhető egy jól megválasztott tetőtéri nyílászáróval. A szigorú előírásoknak megfelelően elhelyezett nyílászárók napközben a napenergiát beengedve biztosítják a passzívház megfelelő hőmérsékletét, éjszakára pedig a szintén szakértelemmel beszerelt rolók gondoskodnak a hőenergia megtartásáról.

Hosszú távban gondolkodva már csak a fenti előny miatt is megfontolandó - ha pénztárcánk engedi természetesen – egy ilyen beruházásban gondolkodnunk.
hírek információk
De mi az az ajtó?
Külön szócikk az ajtónak egy lexikonban? Tutajos ki volt akadva a Tüskevárban, hogy a kolbász szó nincsen a szótárban. Nos, ez ugyanaz a kategória. De létezik, nézzük!
Kész ajtók, és fogantyúk
Természetesen választhatunk más utat, ami sokkal jobban igazítható az igényeinkhez, s otthonunk adottságaihoz. Ehhez csak egy jó asztalos szükséges, aki méretre szabottan összeállítja az elképzelésünk szerinti bútordarabok korpuszát, és rászereli a frontfelületeket alkotó, általunk kiválasztott stílusú, kivitel ajtókat, fiókellapokat. Ezt felújításkor a frontcserénél is jól alkalmazható. A bútor karakterét meghatározó ajtók, s egyéb szerelvények természetesen elre gyártott termékek, mint ahogyan a vasalatok, fogantyúk is. A választékuk minden szempontból változatos, csak meg kell találnunk közülük az igényeinknek megfelelket. Az alábbiakban néhány lehetséget mutatunk be az alkalmazásukhoz.