MENU
Hírek, információk

Két oldalán színes műanyag nyílászárók

Két oldalán színes műanyag nyílászárók A nyílászárók mindig fontos kérdést jelentenek egy felújításnál, vagy egy teljesen új ház építésénél. Nem csak azt kell figyelembe venni, hogy a választott ablakok szépek legyenek, bár kétségtelenül ez is egy nagyon fontos szempont. Azonban legalább ugyanennyire lényeges az is, hogy a választott nyílászárók megfelelően szigeteljenek és strapabíróak legyenek, azaz hosszú évekig tegyenek jó szolgálatot.

 

 

 

 

 

Szigetelésben és strapabíróságban a modern, műanyag nyílászárókat igen nehéz fölülmúlni, ennek ellenére sokan inkább a fából készült darabokat választanák, mert azok sokszor szebbek, és jobban illeszkednek a képbe.

Nem feltétlenül kell azonban választani a szép és a praktikus között, köszönhetően a két oldalán színes műanyag nyílászáróknak, melyek műanyagból készülnek ugyan, de a megszólalásig hasonlítanak a fa ablakokra. Az ablakok úgy vannak kialakítva, hogy egy külső sérülés esetén is úgy tűnjön, mintha tényleg fából készültek volna, így nem „buktatják le” tulajdonosukat. Két oldalán színes műanyag nyílászáróink számos különböző típusban kaphatóak, így mindenki megtalálja az otthonához leginkább illőt.

hírek információk
Ötletes dolgok a bejárati ajtón
Főként a fiatalok hajlamosak a meghökkentő, bizarr megoldásokra. Az alábbi példa is ezt igazolja. Egy fiatal párnak sikerült egy kicsi, de nekik most még megfelelő lakótelepi lakásba költözni. Berendezték, szépítgették, s bár szűkében volta a helynek, mégis csak ez volt első lakásuk, és ez örömmel töltötte el őket. A szűk előszobát lezáró bejárati ajtóval viszont nem tudtak megbarátkozni. Azután jött egy bolondos ötletük, és némi fontolgatás után hozzáláttak az átformálásához. Ügyes kezű emberek lévén a tervük jól sikerült. A szűk helyiségben ugyan furcsán hat a zárt ajtón megjelenő hamis perspektíva, ám tagadhatatlanul meghökkent mindenkit a látványa. Akinek pedig hasonló célja van, leírásunk és képeink alapján elkészítheti a saját változatát, akár beltéri ajtókra, bejárati ajtókra, vagy akár egy nagy tűzálló ajtóra is.
Modern idők – nem luxus a profi ablak
Ahhoz, hogy kiválaszthassuk a helységnek megfelelő ablakokat, ajtókat hosszas egyeztetésre van szükség a tervezővel, és nekünk sem árt tisztában lenni néhány alapvető dologgal.