MENU
Hírek, információk

Árnyékolás kültérben

Árnyékolás kültérben Ugyan még csak a tavasz kopogtatott be néhány melegebb nappal életünkbe, de lassan itt a nyár, vele együtt a forróság, ami sürgető megoldást követel árnyékolás terén. Ha nem platánfákkal övezett kis lak tulajdonosai vagyunk, érdemes a nyílászáró cégek kínálatát végigtekinteni árnyékolástechnika terén is. Csalódás kizárt, hiszen az egyszerűbbtől a legkorszerűbb megoldásig minden megtalálható a piacon akár kül-, akár beltéri árnyékolásban gondolkodunk. Jelen cikkünkben álljon néhány gondolat a kültéri változatokról.

Elegáns, talán némiképp extravagáns megoldásnak számít az ún. napvitorla, amelyet nem is gondolnánk, de már a római korban is használtak árnyékolásra közösségi rendezvények lebonyolításakor. Nem az újkor találmányáról van tehát szó, mégis egyszerűségében nagyszerű, kialakításának köszönhetően az időjárási viszontagságoknak - különösképpen a szél erejére gondolva – ellenálló, ugyanakkor tetszés szerint alakítható, így egyedi hatást kölcsönző eszköz.

Terasszal rendelkező otthonunkban a kellemes reggeli kávézást gond nélkül megoldhatjuk egy beépített napellenzővel. Kényelmünket szolgálandó a rendszer akár automatikusan is működtethető motorikájának köszönhetően.

A reluxa kültéri változataként ismert zsaluzia napsütéses időben kitűnő szolgálatot nyújt azáltal, hogy a mögötte lévő üveg átmelegedését megakadályozza a már-már kellemetlen napsugarakat visszatartva, ugyanakkor praktikus falba szerelt tokjának köszönhetően borongós időben lamelláit összecsukva szinte láthatatlanná válik.

Utoljára, de nem utolsó sorban álljon itt lehetőségként a legelterjedtebb kültéri árnyékolástechnikai eszközünk, a redőny. Színvilágában, anyagában a lehetőségek tárháza kifogyhatatlannak tűnik, talán ezért is érdemelte ki közkedvelt mivoltát.
Napsütésre fel tehát!
hírek információk
Vitorlázós hangulat a teraszon
A terasz és az ablakok, ajtók tervezésekor nem csak a homlokzati nyílászárók napvédelme fontos megoldandó feladat, a szabadban tartózkodás lehetőségének kiterjesztése érdekében szükséges a külső teraszok időjárás védelme is, pláne ilyen esős nyarakon, mint az idei.
Figyeljünk az ablakba tett virágokra!
Nemrégiben röppent fel a hír, hogy megbírságolhatják a lakókat, hogyha a társasházak folyosóin virágokat helyeznek el, valamint eltorlaszolják az ablakokat, ajtókat.