MENU
Hírek, információk

A kilincsk kialakítása

A kilincsk kialakítása A legtöbbek szerint a kilincsek kialakítását csupán a divat és a formatervezők fantáziája szabja meg. Holott a kilincsek fontos műszaki tartalommal rendelkező, rendkívül sok zárszabványhoz alkalmazkodó termékek.

A kilincsek használata során kerülni kell a fém, illetve más kemény tárgyakkal való érintkezést, mert ez a felület karcolódásához és kopásához vezethet. Ez különösen igaz a lakkozott felületű réz kilincsekre, amelyeket továbbá óvni kell a sugárzó hőtől és a közvetlen napsugárzástól is, mert ezek elszíneződést okozhatnak. Ugyancsak megkopik a kilincs sok ma használatos tisztítószertől is, így ezek használatát is mellőzni ajánlatos. A súrloóanyagok és szerek pedig a kilincsek felületének sérülését okozhatják. A kilincsek tisztításához puha, száraz, vegyszermentes törlőkendő javasolt.

Praktikus megoldás a fal és a kilincs sérüléseinek elkerülésére, ha ajtóütközőt használunk.
hírek információk
Ablak profilok, vasalatok
Az ablakprofil az az anyag, illetve a hozzá illő szerkezet, amelyből az ablakszárnyak kerete és az ablaktok készül. Ez lehet fa (rétegragasztott tömörfa – bükk, tölgy, fenyő), műanyag és/vagy alumínium (kamrás kivitel). A vasalat az ablak működését biztosítja, ennek elemei a szárnyakban körbefutó fém alkatrészek (zár és kilincs részei), a tokon elhelyezkedő zárfogadók és a kilinccsel szembeni pántok, zsanérok.
A fehér műanyag nyílászárók bármilyen stílusú lakáshoz illenek
Az új ablakok teljesen új arculatot és hangulatot adhatnak egy lakásnak. Ha régi nyílászárói elöregedtek, vagy a szigetelésük ment tönkre, ajándékozza meg magát új ablakokkal! A legnagyobb kérdés ilyenkor az, hogy fa vagy műanyag nyílászárókat válasszon-e. Tény, hogy a fa nemesebb anyag, azonban a műanyag ablakok számtalan előnnyel bírnak. Az első az, hogy a hagyományos, fehér színű műanyag nyílászárók szinte bármilyen színvilágú és stílusú lakáshoz illenek, nem bontják meg a látványt.