MENU
Hírek, információk

A kilincsk kialakítása

A kilincsk kialakítása A legtöbbek szerint a kilincsek kialakítását csupán a divat és a formatervezők fantáziája szabja meg. Holott a kilincsek fontos műszaki tartalommal rendelkező, rendkívül sok zárszabványhoz alkalmazkodó termékek.

A kilincsek használata során kerülni kell a fém, illetve más kemény tárgyakkal való érintkezést, mert ez a felület karcolódásához és kopásához vezethet. Ez különösen igaz a lakkozott felületű réz kilincsekre, amelyeket továbbá óvni kell a sugárzó hőtől és a közvetlen napsugárzástól is, mert ezek elszíneződést okozhatnak. Ugyancsak megkopik a kilincs sok ma használatos tisztítószertől is, így ezek használatát is mellőzni ajánlatos. A súrloóanyagok és szerek pedig a kilincsek felületének sérülését okozhatják. A kilincsek tisztításához puha, száraz, vegyszermentes törlőkendő javasolt.

Praktikus megoldás a fal és a kilincs sérüléseinek elkerülésére, ha ajtóütközőt használunk.
hírek információk
Műanyag, vagy alumínium párkányt érdemes vásárolni?
A válasz elsősorban attól függ, hogy milyen nyílászárókkal rendelkezik az adott homlokzati rész. Műanyag nyílászárókhoz leginkább a műanyag párkányokat ajánljuk, míg az alumínium párkány szinte minden típushoz megfelelő lehet. A tisztánlátás kedvéért nézzük, milyen tulajdonságokkal bírnak a műanyag-, és milyenekkel az alumínium párkányok.