MENU
Hírek, információk

A kilincsk kialakítása

A kilincsk kialakítása A legtöbbek szerint a kilincsek kialakítását csupán a divat és a formatervezők fantáziája szabja meg. Holott a kilincsek fontos műszaki tartalommal rendelkező, rendkívül sok zárszabványhoz alkalmazkodó termékek.

A kilincsek használata során kerülni kell a fém, illetve más kemény tárgyakkal való érintkezést, mert ez a felület karcolódásához és kopásához vezethet. Ez különösen igaz a lakkozott felületű réz kilincsekre, amelyeket továbbá óvni kell a sugárzó hőtől és a közvetlen napsugárzástól is, mert ezek elszíneződést okozhatnak. Ugyancsak megkopik a kilincs sok ma használatos tisztítószertől is, így ezek használatát is mellőzni ajánlatos. A súrloóanyagok és szerek pedig a kilincsek felületének sérülését okozhatják. A kilincsek tisztításához puha, száraz, vegyszermentes törlőkendő javasolt.

Praktikus megoldás a fal és a kilincs sérüléseinek elkerülésére, ha ajtóütközőt használunk.
hírek információk
Ajtók az ön igényeire szabva
Ha építkezünk vagy lakást felújítunk, szembesülnünk kell azzal a ténnyel, hogy a különböző építési elemek, berendezések méretei sokszor nem passzolnak egymáshoz. Így ha már valamit rengeteg utánajárással sikerült beszereznünk, újabb tortúra vár ránk, hiszen nem biztos, hogy találunk hozzáillő kiegészítőt. De szerencsére a nyílászárók esetében nem kell emiatt aggódnunk. Nyugodtan megválaszthatjuk saját praktikussági és lakberendezési szempontjaink szerint az ajtók méretét, biztosan találni fogunk megfelelő nyílászárót.
Ötletes dolgok a bejárati ajtón
Főként a fiatalok hajlamosak a meghökkentő, bizarr megoldásokra. Az alábbi példa is ezt igazolja. Egy fiatal párnak sikerült egy kicsi, de nekik most még megfelelő lakótelepi lakásba költözni. Berendezték, szépítgették, s bár szűkében volta a helynek, mégis csak ez volt első lakásuk, és ez örömmel töltötte el őket. A szűk előszobát lezáró bejárati ajtóval viszont nem tudtak megbarátkozni. Azután jött egy bolondos ötletük, és némi fontolgatás után hozzáláttak az átformálásához. Ügyes kezű emberek lévén a tervük jól sikerült. A szűk helyiségben ugyan furcsán hat a zárt ajtón megjelenő hamis perspektíva, ám tagadhatatlanul meghökkent mindenkit a látványa. Akinek pedig hasonló célja van, leírásunk és képeink alapján elkészítheti a saját változatát, akár beltéri ajtókra, bejárati ajtókra, vagy akár egy nagy tűzálló ajtóra is.