MENU
Hírek, információk

Nyílászárók - hosszú távú védelem

Nyílászárók - hosszú távú védelem Általános fogyasztás orientált szemléletünket tekintve kivételt képeznek tartós használati cikkeink, amelynek egyik legterjedelmesebb megnyilvánulása saját otthonunk.

Mindennapjainkra gondolva sajnos sokszor szembesülünk azzal egy cipő vagy akár egy egyszerű kés megvásárlásakor, hogy a vásárlás napján még funkciójának tökéletesen megfelelőnek tűnő eszköz rövid időn belül használhatatlanná válik. A fent említett „apróbb kiadások” esetében ez ma már szinte észrevétlenül elfogadottá vált, hiszen ilyen világot élünk, nem gyakori viszont szerencsére hasonló probléma lakásunk és ahhoz kapcsolódó kiegészítő berendezések, mint pl. a nyílászárók esetében. A miértre talán a téma tökéletesebb, alaposabb körbejárása adja meg a választ, hiszen nagy összegű beruházások esetében a piac megismerésén és árajánlatok bekérésén túlmenően a megrendelő a termék rendeltetésszerű elhelyezését is nyomon követheti.

De milyen legyen a piacon jelenleg forgalmazott nyílászáró, milyen elvárásokat támasztunk hosszú távú beruházásunk megvalósulásához?

A legfontosabb talán a már említett időtállóság, emellett a mai profi nyílászárók esetében már szinte elvárás a biztonsági tényezők figyelemben tartása mellett az időjárási viszontagságoknak való ellenállás, amelynek hosszú távú folyománya a hűtési és fűtési költségek csökkenése.
hírek információk
Felülvilágító ablak - korszakváltás a nyílászárók világában
Tetőtér vagy akár egyszintes lak esetén a nappali bevilágítására korszakalkotó megoldással álltak elő a fejlesztők néhány éve. A fény szerelmeseinek – és ugyan melyikünk nem az – a normál tetőtéri ablak helyett ma már a gyártók és forgalmazók felülvilágító kupola formájában is állnak rendelkezésére.
Korabeli ajtófeliratok
Nem kell olyan messzire menni vissza az időben, hogy olyan korba érjünk, ahol igen fontosak voltak a különböző hiedelmek. Jókívánsággal illett kedveskedni az ajtón belépő vendégeknek, ebből a célból készültek az ajtó és kapufeliratok.