MENU
Hírek, információk

Billentőlétra - technikai megoldás az árnyékolástechnikában

Billentőlétra - technikai megoldás az árnyékolástechnikában A redőny, mint az egyik legkedveltebb és legelterjedtebb árnyékolástechnikai eszköz népszerűségét sokoldalúsága adja, mely szerint szinte bármely nyílászárótípushoz kiválóan csatlakoztatható. Köszönhető ez többek között az ún. billentőlétrának, amely nemcsak szerves részét képezi redőnyünknek, hanem mozgathatóságát is nagymértékben befolyásolja.

Technikai hátterét tekintve a billentőlétra a lamellák előtt és mögött fut végig, felhúzáskor biztosítva, hogy míg a felhúzószálak felcsévélődnek, addig maga a billentőlétra szalagjai a pozíciójukat megtartva összehajtogatódnak.

Tekintve, hogy működési elvéből adódóan az árnyékolástechnikai eszköz nem használt állapotában is láthatóak maradnak ezek a technikai megoldások, igencsak lényeges, hogy a takarás megoldása hogy kerül kivitelezésre, hiszen nem utolsó kérdés az otthoni hangulatot harmonikusan kiegészítő, összképet nem rontó, sőt emelő szerkezet beszerelése még akkor is, ha „csak” egy árnyékolástechnikai eszközről van szó.
hírek információk
Ablakvasalatok
Az ablakok lakatosmunkái, az ablakvasalásnak nevezett elemek háromféle célt szolgálnak. Összetartják az ablakot, vagyis a farészeket egymáshoz rögzítik, és az egészet a falhoz. Emellett természetesen ezek felelősek a zárásért és a nyitásért is.
Társasházi csend - nem elérhetetlen álom
A társasházi acél bejárati ajtók titka, hogy elképesztően tartósak, mégis a lehető legegyszerűbb, minőségi alapanyagokból készülnek. Hanggátlásuk magas, a tökéletes zárás garanciája pedig a beépített központi zár, mely típustól függően 12–16 ponton záródik.