MENU
Hírek, információk

Billentőlétra - technikai megoldás az árnyékolástechnikában

Billentőlétra - technikai megoldás az árnyékolástechnikában A redőny, mint az egyik legkedveltebb és legelterjedtebb árnyékolástechnikai eszköz népszerűségét sokoldalúsága adja, mely szerint szinte bármely nyílászárótípushoz kiválóan csatlakoztatható. Köszönhető ez többek között az ún. billentőlétrának, amely nemcsak szerves részét képezi redőnyünknek, hanem mozgathatóságát is nagymértékben befolyásolja.

Technikai hátterét tekintve a billentőlétra a lamellák előtt és mögött fut végig, felhúzáskor biztosítva, hogy míg a felhúzószálak felcsévélődnek, addig maga a billentőlétra szalagjai a pozíciójukat megtartva összehajtogatódnak.

Tekintve, hogy működési elvéből adódóan az árnyékolástechnikai eszköz nem használt állapotában is láthatóak maradnak ezek a technikai megoldások, igencsak lényeges, hogy a takarás megoldása hogy kerül kivitelezésre, hiszen nem utolsó kérdés az otthoni hangulatot harmonikusan kiegészítő, összképet nem rontó, sőt emelő szerkezet beszerelése még akkor is, ha „csak” egy árnyékolástechnikai eszközről van szó.
hírek információk
Fa vagy Műanyag?
A fa nyílászárók tartóssága sokat fejlődött a mai technológiák használatának köszönhetően.
Fogjuk be a nap melegét!
Energiamegtakarítást nem csak azzal érhetünk el, hogy a benti meleget nem engedjük ki, hanem azzal is, hogy a napsugarak hőenergiájából minél többet beengedünk a lakásba. A beengedett napenergia arányát kis g-vel jelölik — minél nagyobb ez az érték, annál jobb, hiszen annál több meleget nyerünk az ablakon át.