MENU
Hírek, információk

Billentőlétra - technikai megoldás az árnyékolástechnikában

Billentőlétra - technikai megoldás az árnyékolástechnikában A redőny, mint az egyik legkedveltebb és legelterjedtebb árnyékolástechnikai eszköz népszerűségét sokoldalúsága adja, mely szerint szinte bármely nyílászárótípushoz kiválóan csatlakoztatható. Köszönhető ez többek között az ún. billentőlétrának, amely nemcsak szerves részét képezi redőnyünknek, hanem mozgathatóságát is nagymértékben befolyásolja.

Technikai hátterét tekintve a billentőlétra a lamellák előtt és mögött fut végig, felhúzáskor biztosítva, hogy míg a felhúzószálak felcsévélődnek, addig maga a billentőlétra szalagjai a pozíciójukat megtartva összehajtogatódnak.

Tekintve, hogy működési elvéből adódóan az árnyékolástechnikai eszköz nem használt állapotában is láthatóak maradnak ezek a technikai megoldások, igencsak lényeges, hogy a takarás megoldása hogy kerül kivitelezésre, hiszen nem utolsó kérdés az otthoni hangulatot harmonikusan kiegészítő, összképet nem rontó, sőt emelő szerkezet beszerelése még akkor is, ha „csak” egy árnyékolástechnikai eszközről van szó.
hírek információk
Árnyékolás kültérben
Ugyan még csak a tavasz kopogtatott be néhány melegebb nappal életünkbe, de lassan itt a nyár, vele együtt a forróság, ami sürgető megoldást követel árnyékolás terén. Ha nem platánfákkal övezett kis lak tulajdonosai vagyunk, érdemes a nyílászáró cégek kínálatát végigtekinteni árnyékolástechnika terén is. Csalódás kizárt, hiszen az egyszerűbbtől a legkorszerűbb megoldásig minden megtalálható a piacon akár kül-, akár beltéri árnyékolásban gondolkodunk. Jelen cikkünkben álljon néhány gondolat a kültéri változatokról.
Tolóajtók - modern térelválasztás
Irodaházak vagy akár lakóházunk nagyobb méretű szobáinak elválasztásánál is gondolkodhatunk egyedi, modern megoldásban. Ennek megvalósításában segítenek a tolóajtók, amelyek az egyedi sajátosságokat figyelembe véve beépítés után otthonunk díszévé válhatnak.