MENU
Hírek, információk

A nyílászárókról dióhéjban

A nyílászárókról dióhéjban Amikor egy ház otthonná válik a lakók keze nyomán, kevesen gondolnak a nyílászárókra, hiszen azok a kész épület részét képezik, nem pedig a lakberendezés első bázisát. Pedig egy tökéletesen megválasztott ablak, egy jól eltalált ajtó vagy éppen egy biztonságot sugárzó bejárat mind-mind egy fantasztikus stílus kiegészítő elemei lehetnek.

Az ideális nyílászáró természetesen elsősorban kiválóan szigetel, nyáron benntartja a hűvöset és kint a meleget, míg télen nem engedi kiszökni a fűtést. Azonban otthonunk ajtai és ablakai ennél sokkal többet jelentenek: kívülről és belülről egyaránt mutatósak, esztétikusak és kiegészítik otthonunk stílusát, megteremthetik az általunk vágyott hangulatot.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a lakás nyílászáróit az alapján válasszuk meg, hogy illeszkedjenek az épület, a berendezés, a tervezett lakberendezési stílus szín- és formavilágába. A természetes hatású otthonhoz tökéletes választás lehet a fa ablak és a tömörfa bejárati ajtó, míg a modern, letisztult stílus kiegészítőjeként ideálisak a műanyag nyílászárók. Megjegyzendő, hogy a közhiedelemmel ellentétben a jó minőségű fa nyílászárók manapság már éppen olyan biztonságosak és legalább ugyanolyan jól szigetelnek, mint műanyag társaik.
 

hírek információk
Passzívház - energiamegtakarítás tetőtéri ablakkal
A Magyarországon elterjedtebb panel- és téglaházak mellett az utóbbi évek/évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően környezetbarátabb megoldásában is gondolkodhatunk, ha ház építésébe vágjuk fejszénket. Néhány gondolat álljon tehát itt a passzívházakról.
Spóroljunk minőségi nyílászárókkal!
Az Energia Klub egyik tanulmánya szerint a régebbi épületek hőveszteségének akár 10-25 százalékát is okozhatja nyílászáróik állapota. Korszerű nyílászárók beépítésével, vagy a meglévők tömítésével azonban ez akár a negyedére is csökkenthető. Ezáltal nemcsak az energiafogyasztás, de a por- és a zajszennyezés is csökken.