MENU
Hírek, információk

Beltéri ajtóink lelke - a kilincs

Beltéri ajtóink lelke - a kilincs Minden lakás más, azonban egy valami az összesben közös: szükség van beltéri ajtókra, melyek elválasztják egymástól a különböző helyiségeket, és biztosítják, hogy minden lakónak legyen magánszférája. A beltéri ajtók kiválasztásánál célszerű figyelembe venni annak a helyiségnek a tulajdonságait, amit lezár, mind szín, mind pedig stílus szempontjából.

A kilincseknek ugyanilyen fontos szerepük van: minden nap a kezünkbe vesszük őket, és nagyban befolyásolják azt is, hogy az ajtó milyen képet mutat. A kilincsek jellemzően rézből, acélból, alumíniumból, valamint kovácsoltvasból készülnek. A színük választható, ahogyan az is, hogy matt vagy fényes külsejűek legyenek, ez egyéni ízlésünktől függ. Fontos, azonban, hogy tisztában legyünk a műszaki paraméterekkel, hogy megfelelő kilincset válasszunk.
Manapság nagyon népszerű a rozettás kilincs, ennek nagy előnye, hogy szinte minden típusú zárhoz alkalmazható, függetlenül a mérettől, ugyanis két különböző részből áll. Arra azonban ügyeljünk, hogy túl kis kilincs-zártengely közti távolság esetén nem mutat jól, így jobb, ha másikat választunk.

hírek információk
Nyílászárók a fürdőszobában
A fürdőszobai ablakok-ajtók gyakrabban nyikorognak és deformálódnak, mint más beltéri társaik. Mit tehetünk ezek a zavaró problémák ellen?
Optikai trükkök - mit tegyünk, ha magas az ablak?
Felújításkor, nyílászárócserekor sokszor felmerül a kérdés, hogy az alacsony belmagasságú lakásokban milyen függönyt érdemes feltenni, hogy megfelelő összhangban legyen a sajátos körülményekkel.