MENU
Hírek, információk

Mit tegyünk, ha rosszul lett beépítve az ablak?

Mit tegyünk, ha rosszul lett beépítve az ablak? Szakavatott szem viszonylag hamar kiszúrja, hogyha egy háznak nem szakszerűen lett beépítve az ablaka. A rosszul berakott nyílászáró pedig jócskán megnöveli a fűtéskölzséget.

Ha az ablak a falközépre van elhelyezve és be van forgatva a kávába a hőszigetelés, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy hibás a beépítés. Abban az esetben a beforgatott hőszigetelés vastagsága csekély a külső fal felületén lévő hőszigetelő anyag vastagsághoz képest. Az ilyen esetekben legtöbbször az ablak körül úgynevezett hőhíd keletkezik.

A hőhíd miatt elszökik a meleg és több lesz a fűtésköltség. Általában az építetők nem is jönnek rá, hogy a helytelenül beépített és szigetelt ablak a hibás. A hibás beépítés, ha falközépre helyezik az ablakot, súlyos következményekkel jár, hiszen kétszeresen kell megfizetni a beépítéskor a munkadíjat.

A ház homlokzatán feleslegesen kell kialakítani az ablak körül a kávát. A kőműves így az egyoldali helyett két oldalit fog költségként kiszámlázni.
hírek információk
Natúr fa nyílászárók
A fa nemes anyag: szép, természetes, tartós, és segítségével egy darabka természetet csempészhetünk az otthonunkba. Számtalan árnyalatúra pácolhatjuk ízlésünk szerint, de anélkül, natúr változatban is a lakás vagy a ház dísze lehet. Az egyszerű formákat és a természetes megoldásokat kedvelő skandináv stílus rajongói előnyben részesítik a natúr fát, hiszen olcsóbb, mint a pácolt, illetve, ha az évek során besötétedne, egyszerűen le kell csiszolni a felső rétegét, és máris régi fényében pompázhat.
Kalandozás a biztonsági ajtók világában
Otthonunk és értékeink védelmét, illetve sok esetben Önmagunk védelmét is jelenti egy biztonsági ajtó felszerelése. A biztonsági ajtók alapvető jellemzője, hogy több ponton záródnak, ráadásul vastag és acéllal erősített anyagból készülnek, így megnehezítik az illetéktelenek behatolását.