MENU
Hírek, információk

Mit tegyünk, ha rosszul lett beépítve az ablak?

Mit tegyünk, ha rosszul lett beépítve az ablak? Szakavatott szem viszonylag hamar kiszúrja, hogyha egy háznak nem szakszerűen lett beépítve az ablaka. A rosszul berakott nyílászáró pedig jócskán megnöveli a fűtéskölzséget.

Ha az ablak a falközépre van elhelyezve és be van forgatva a kávába a hőszigetelés, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy hibás a beépítés. Abban az esetben a beforgatott hőszigetelés vastagsága csekély a külső fal felületén lévő hőszigetelő anyag vastagsághoz képest. Az ilyen esetekben legtöbbször az ablak körül úgynevezett hőhíd keletkezik.

A hőhíd miatt elszökik a meleg és több lesz a fűtésköltség. Általában az építetők nem is jönnek rá, hogy a helytelenül beépített és szigetelt ablak a hibás. A hibás beépítés, ha falközépre helyezik az ablakot, súlyos következményekkel jár, hiszen kétszeresen kell megfizetni a beépítéskor a munkadíjat.

A ház homlokzatán feleslegesen kell kialakítani az ablak körül a kávát. A kőműves így az egyoldali helyett két oldalit fog költségként kiszámlázni.
hírek információk
Billenő garázskapuk - a legkedvezőbb árak
Komolyan el kell gondolkoznia annak, aki garázskapu beépítését tervezi, hiszen számtalan típus létezik. A legfontosabb kérdés minden esetben mégis az, hogy hőszigetelt, vagy szigetelésmentes változatot választunk, hiszen a garázskapu általában az épület legnagyobb felületű nyílászárója.