MENU
Hírek, információk

Mit tegyünk, ha rosszul lett beépítve az ablak?

Mit tegyünk, ha rosszul lett beépítve az ablak? Szakavatott szem viszonylag hamar kiszúrja, hogyha egy háznak nem szakszerűen lett beépítve az ablaka. A rosszul berakott nyílászáró pedig jócskán megnöveli a fűtéskölzséget.

Ha az ablak a falközépre van elhelyezve és be van forgatva a kávába a hőszigetelés, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy hibás a beépítés. Abban az esetben a beforgatott hőszigetelés vastagsága csekély a külső fal felületén lévő hőszigetelő anyag vastagsághoz képest. Az ilyen esetekben legtöbbször az ablak körül úgynevezett hőhíd keletkezik.

A hőhíd miatt elszökik a meleg és több lesz a fűtésköltség. Általában az építetők nem is jönnek rá, hogy a helytelenül beépített és szigetelt ablak a hibás. A hibás beépítés, ha falközépre helyezik az ablakot, súlyos következményekkel jár, hiszen kétszeresen kell megfizetni a beépítéskor a munkadíjat.

A ház homlokzatán feleslegesen kell kialakítani az ablak körül a kávát. A kőműves így az egyoldali helyett két oldalit fog költségként kiszámlázni.
hírek információk
Jönnek az őszi viharok, védjük az ablakokat
Hamarosan beköszöntenek az őszi szelek. Hogyha megúsztuk a nyári viharokat, akkor szerencsések vagyunk, de jobb felkészülni, hogyha nem akarunk kitört ablakokat, vagy ajtóüvegeket.
Hogy ne jöjjön túl sok fény - ablakredő
Az ablakredő szót egyre kevesebben használják, talán azért, mert a klasszikus értelemben vett redők kezdenek eltűnni. A kifejezés az ablakon kivül alkalmazott szerkezetet jelenti, amelynek az a célja, hogy a ház belső helyiségeitől az erős napvilágosságot elfogja.