MENU
Hírek, információk

Nyílászáró-csere – tiszta kilátások

Nyílászáró-csere – tiszta kilátások Egyre többen vágnak bele manapság a régi, fakeretes ablakaik cseréjébe, annak reményében, hogy ezzel javul a hő- és hangszigetelés, illetve, hogy a lakásuk/házuk ablakai innovatívabbak és könnyebben kezelhetőek lesznek ezután. A legtöbb esetben a csere eredménye elégedettséggel tölti el a háziakat, azonban érdemes arról is tájékozódni, hogy mivel járnak a munkálatok, nehogy valami váratlanul érjen, vagy nagyobb nehézségeket okozzon, mint ahogy számítottunk rá.

Először is válasszuk ki a megfelelő ablakot. Az igényelt méret mellett manapság választhatunk a légkamrák száma szerint is, minél több van belőlük, annál jobban hő- és hangszigetel az ablak. A boltban legyünk nagy figyelemmel arra vonatkozóan, hogy az adott termék esetében mit tartalmaz az ár.

 

Általánosan elfogadott, hogy az ablak-készlet ára tartalmazza az üvegeket, a tokszerkezetet, a vasalatot és a kilincset, de nem tartalmazza a párkányt, a könyöklőlécet és egyéb kiegészítőket. Ha rendelni kell a nyílászárókat, idejében döntsünk a vásárlásról, hiszen 4–6 hétbe is beletelik, mire az egyedi rendeléseket legyártják.

 

A csere napján a munkálatok a régi ablak kivésésével kezdődnek (természetesen erről csak akkor van szó, ha nem új építésű vagy panel ingatlanról van szó, vagy nem a régi keretbe kerülnek az új ablakok beillesztésre). Az egyes ablakok beszerelési ideje 1-2 óra, ennek során beillesztik, beépítik, leszigetelik az ablakokat, és ha szükséges, felszerelik a kiegészítő elemeket, majd elvégzik a nyílászáró finombeállításait is.

 

hírek információk
Tetőablakkal a térnövelésért
Ma már nem ritka, hogy egy viszonylag kis alapterületű ház lakóterét úgy növeljük, hogy kihasználjuk a tetőteret, és azt építjük be. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a házban igen praktikusan rendezzük el a helyiségeket. Mivel azonban a tetőtér speciális tulajdonságokkal rendelkezik, nem tudjuk ugyanazzal a módszerrel beépíteni, mint ahogy egy földszintet. Egy bizonyos magasság után ugyanis dőlnek befelé a falak, emiatt külön erre a célra kifejlesztett, tetőablakokra lesz szükség.
Redőnnyel kényelmesebbé teheti életét
Egy redőny igen egyszerű, mégis végtelenül hasznos kiegészítő a nyílászárókhoz. Egy redőnnyel felszerelt ablakot olyan módokon is használhatunk, ahogyan korábban nem, ráadásul sokkal kényelmesebb lesz majd tőle az életünk.