MENU
Hírek, információk

Jó tanácsok

Jó tanácsok A fa megújuló nyersanyag; az ember egyik legrégebbi építőanyaga. A fát a kitermelése után manapság már szinte teljesen felhasználják: még a kéreg, a fűrészpor és a lehulló fadarabok sem mennek veszendőbe.

A fa előnyei

A fa megújuló nyersanyag; az ember egyik legrégebbi építőanyaga. A fát a kitermelése után manapság már szinte teljesen felhasználják: még a kéreg, a fűrészpor és a lehulló fadarabok sem mennek veszendőbe. A többivel összehasonlítva, a fából készült ablakok gyártása során a legkisebb az energiafelhasználás (pl. a PVC-ből készülő műanyag ablakokhoz képest hatod akkora), csak jelentéktelen köznyezet-terhelés áll elő, és szakképzett munkaerő kerül alkalmazásra.
A régi, fából készült ablakok kiszerelése és alkatrészeinek (fa, üveg, fém) újrahasznosítása már megoldott probléma. A fa például alapanyaga lehet a különböző fa alapú laptermékeknek, vagy a korszerű hőerőművekben CO2-mentes égetéssel energiát szolgáltathat.


Tűzvédelem

A fa, mint szerves alapanyag, szokatlanul viselkedik az égés során, hiszen sokáig megtartja a szilárdságát. A felület elszenesedésével egy szigetelő-réteg alakul ki, aminek hatására a tűz egyre lassabban terjed befelé. A tűzvédő üveggel ellátott ablakok akár 90 percig is képesek feltartóztatni a tűzet.

Tartósság

Az alapanyag, a szerkezet és a minőség biztosítják a hosszú élettartamot. Semelyik másik alapanyag nem tudja hatásosabban szemléltetni a tartósságot, mint a fa. Jó pár példa van arra, hogy a több, mint 100 éves fa ablakok mind a mai napig használatban vannak, annak ellenére, hogy a maihoz képest jóval alacsonyabb technikai színvonalon készültek. A többi alapanyagnak még bizonyítania kell!
A fa ablakok szilárdsága bármilyen formában és méretben kiváló. Az ablakkeretek a napsugárzás hatására akár 80°C-ra is felmelegedhetnek, ami a fából készült ablakoknál nem jelent gondot, hisz a faanyag hőtágulási együtthatója bármelyik másik alapanyagénál jóval kisebb! A hőtágulás következtében fellépő elégtelen szigetelés veszélye nem elhanyagolható, hiszen hiányos zaj-, hő- és nedvesség-szigetelést eredményezhet! Nemhiába az ablakok az épület szemei!

Ápolás

A száz éves, vagy még öregebb fa ablakok nem számítanak ritkaságnak, tehát egy jól szerkesztett, helyes beépítésű és rendesen ápolt faablak valóban hosszú távú megoldás. A fa ápolása egyszerű. Az időjárási viszontagságoktól függően, szükség esetén a fa ablakokat újra kell festeni, amit ami, korszerű, vízbázisú lakkokkal bárki megtehet. Egy festés után pedig az ablakok vadonat újnak tűnnek. Ezen kívül a fából készült ablakok könnyen javíthatóak. A fa ablakok nem töltődnek fel elektromossággal, ezáltal nem vonzzák a koszt.
hírek információk
Nyílászárók a garázson
A Áron Ház Kft. a garázskapuk hatalmas választékát kínálja megrendelőinek. Akár szekcionált, billenő, vagy automata kapukról legyen szó, nálunk megtalálja, az önnek legmegfelelőbb változatot!
Ablakeret
Nem is sejtenénk, hány féle ablakkeret létezik a világon. Lehet sámbrános, állhat guaderozásból, és akkor még nem szóltunk a pilléres, oszlopos és párkányos változatokról.