MENU
Hírek, információk

Még nem késő a nyílászáró csere a tél beállta előtt!

Még nem késő a nyílászáró csere a tél beállta előtt! Hamar vége lett a nyárnak, az éjszakák máris hűvösek, vannak akiknél teszt jelleggel vagy átmenetileg az előzetes fűtést is bekapcsolták már. Hamarosan azonban élesben is elkezdődik a fűtésszezon, és bizony igen hamar kiderül, ha az ajtó és/vagy ablak nem elég korszerű és szökik a meleg. Sajnos akármilyen hatékony vagy modern fűtésünk van, ha a nyílászáróink elavultak, könnyen távozik a meleg a lakásunkból, és ez nem csak apró kellemetlenséggel jár, hanem több tíz százalékkal is csökkentheti a lakás hőmérsékletét és hőérzetét.

 

Nem csak a meleg levegő elillanása miatt fontos, hogy az ablak megfelelően hőszigeteljen, hanem azért is, mert a kinti hideg levegő, amely alacsony hőmérséklete miatt képtelen a nedvességet magában tartani, a párát az ablakon és annak környékén rakja le, kellemetlen vizesedést és penészedést okozva ezzel.

 

A fokozatosan hűvösödő őszben még éppen van néhány hét arra, hogy nyílászáróinkat korszerű kivitelűekre cseréljük. Akár ajtó, akár ablak szükséges, érdemes gyorsan körbenézni a piacon, hátha akció keretein belül jó áron juthatunk hozzá az általunk kiszemelt típushoz.

 

hírek információk
Szóképek - ablakok máshogyan
Nyelvünk különösen gazdag olyan szavakban, amelyek átvitt értelemben is gazdagok. Ezekre a képiességet hordozó szavakra kitűnő példa az ablak, vagy a virág. Együtt pedig plusz jelentést hordoznak.