MENU
Hírek, információk

Nyílászáróink tisztítása

Nyílászáróink tisztítása A műanyag ablakprofilok általában úgy kerülnek beépítésre – a sérülések elkerülése céljából – hogy rajtuk hagyják a védőfóliát, amely a szállítás ideje alatt hivatott megvédeni őket. Ezt azonban a beszereléstől számított három hónapon belül el kell távolítani, mert később károsíthatja az ablakprofil műanyag felületét.

A műanyag felületek karbantartást nem igényelnek. A tisztítás langyos vizes lemosással történhet, ha erősebb a szennyeződés, használhatunk gyengéd tisztítószert, makacs szennyeződés esetén háztartási lakkbenzint használjunk.

 

 

 

Fontos! A felület roncsolódásának elkerülése érdekében kerüljük a PVC felületbe diffundáló és/vagy elszínező ragasztószalagok használatát, valamint ne használjunk PVC-t oldó vegyszereket és karcoló hatású súrolószert vagy szivacsot a tisztítás során.

 

 

Szigetelt üveg kezelése

 

Tisztítása kizárólag ablaktisztító szerrel történhet, soha ne használjunk karcoló hatású szivacsot vagy súrolószert!

 

 

A vasalatok kezelése

 

A kényelmet biztosító és tartós vasalatok a beépítés után finombeállítást igényelnek, amire néhány évente később is szükség lehet. A vasalatok állíthatóak, a szabályozás szakember feladata.

 

 

Tömítések

 

A tömítések felülete évente egyszer szilikonnal kezelendő.

hírek információk
Az ajtó szó jelentése
Az ajtó szavunk egyértelműen mögöttes tartalommal lett felruházva az évszázadok, évezredek során. Az emberi fejlődéstörténet és a kultúra alakulása során megfigyelhető, hogy földrajzilag egészen távol élő népek esetén is sok esetben megegyeznek ezek a szavak.
A korszerű nyílászárókról - a tömítés
A tavasz beköszöntével talán felmerül bennünk a kérdés, hogy saját megújulásunkon túl otthonunk komfortosabbá tételére, szépítésére melyik lehetőség a legkézenfekvőbb. Régi, elavult nyílászárók esetén elgondolkodtató, megérett-e az idő a cserére. A döntéshez és a választás megkönnyítéséhez néhány gondolat lehetőségeinkről.