MENU
Hírek, információk

Nyílászáróink tisztítása

Nyílászáróink tisztítása A műanyag ablakprofilok általában úgy kerülnek beépítésre – a sérülések elkerülése céljából – hogy rajtuk hagyják a védőfóliát, amely a szállítás ideje alatt hivatott megvédeni őket. Ezt azonban a beszereléstől számított három hónapon belül el kell távolítani, mert később károsíthatja az ablakprofil műanyag felületét.

A műanyag felületek karbantartást nem igényelnek. A tisztítás langyos vizes lemosással történhet, ha erősebb a szennyeződés, használhatunk gyengéd tisztítószert, makacs szennyeződés esetén háztartási lakkbenzint használjunk.

 

 

 

Fontos! A felület roncsolódásának elkerülése érdekében kerüljük a PVC felületbe diffundáló és/vagy elszínező ragasztószalagok használatát, valamint ne használjunk PVC-t oldó vegyszereket és karcoló hatású súrolószert vagy szivacsot a tisztítás során.

 

 

Szigetelt üveg kezelése

 

Tisztítása kizárólag ablaktisztító szerrel történhet, soha ne használjunk karcoló hatású szivacsot vagy súrolószert!

 

 

A vasalatok kezelése

 

A kényelmet biztosító és tartós vasalatok a beépítés után finombeállítást igényelnek, amire néhány évente később is szükség lehet. A vasalatok állíthatóak, a szabályozás szakember feladata.

 

 

Tömítések

 

A tömítések felülete évente egyszer szilikonnal kezelendő.

hírek információk
Milyen nyílászárót válasszak? 1. rész
Egy új lakás építésének vagy a régi felújításának lényeges része a nyílászáró választás. Hiszen mind esztétikailag, mind használati szempontból rendkívül sok mindent kell mérlegelni a döntés meghozatala előtt.
Biztonságban – Getax betörésvédelem
Egyre többen adják arra fejüket, hogy biztonsági ajtót szereltessenek be. Az értékek védelmére kifejlesztett nyílászárók nagy választékban kaphatóak a Getax kínálatában is.