MENU
Hírek, információk

Nyílászáróink tisztítása

Nyílászáróink tisztítása A műanyag ablakprofilok általában úgy kerülnek beépítésre – a sérülések elkerülése céljából – hogy rajtuk hagyják a védőfóliát, amely a szállítás ideje alatt hivatott megvédeni őket. Ezt azonban a beszereléstől számított három hónapon belül el kell távolítani, mert később károsíthatja az ablakprofil műanyag felületét.

A műanyag felületek karbantartást nem igényelnek. A tisztítás langyos vizes lemosással történhet, ha erősebb a szennyeződés, használhatunk gyengéd tisztítószert, makacs szennyeződés esetén háztartási lakkbenzint használjunk.

 

 

 

Fontos! A felület roncsolódásának elkerülése érdekében kerüljük a PVC felületbe diffundáló és/vagy elszínező ragasztószalagok használatát, valamint ne használjunk PVC-t oldó vegyszereket és karcoló hatású súrolószert vagy szivacsot a tisztítás során.

 

 

Szigetelt üveg kezelése

 

Tisztítása kizárólag ablaktisztító szerrel történhet, soha ne használjunk karcoló hatású szivacsot vagy súrolószert!

 

 

A vasalatok kezelése

 

A kényelmet biztosító és tartós vasalatok a beépítés után finombeállítást igényelnek, amire néhány évente később is szükség lehet. A vasalatok állíthatóak, a szabályozás szakember feladata.

 

 

Tömítések

 

A tömítések felülete évente egyszer szilikonnal kezelendő.

hírek információk
Dekoratív beltéri ajtók kedvező áron
A dekorfóliás MDF beltéri ajtók a fa nyílászárók kedvelt alternatívái, hiszen segítségükkel úgy öltöztetheti fel a lakást egyedi és esztétikus megjelenésű nyílászárókkal, hogy a pénztárcája sem látja kárát. Ezek ugyanis jóval kevesebbe kerülnek a tömör fa ajtóknál, viszont tartósak, mutatósak, és a legkülönbözőbb színekben és kialakítással kaphatók.
Színes és műanyag - kettő az egyben
A nyílászárók kiválasztása nem könnyű feladat, a praktikusság és a minőség mellett ugyanis esztétikai szempontokat is figyelembe kell venni, hiszen az ajtók és ablakok igen feltűnőek a házakon, lakásokon, alapvetően határozzák meg azok összképét. Örök kérdés ezzel kapcsolatban, hogy fa, vagy műanyag nyílászárót válasszunk-e.