MENU
Hírek, információk

Tudnivalók a bejárati ajtókról

Tudnivalók a bejárati ajtókról A bejárati ajtók – mivel a kapcsolatot, illetve a határt jelentik a lakás/ház és a külvilág között – magasabb elvárásoknak kell tudniuk megfelelni, mint a beltéri ajtóknak. Egyrészt ezek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, de a szépségen, tartósságon és az elképzeléseinknek megfelelő anyagfelhasználáson túl a biztonságosság, a szilárdság, a szigetelés legalább olyan fontos a bejárati ajtók esetében.

Akármilyen anyagból választunk is bejárati ajtót (fa, műanyag, alumínium, esetleg ezek kombinációi), az egyik legfontosabb, hogy betörésbiztos legyen. Ehhez általában a tokba és az ajtó szerkezetébe is páncél szerkezeti elemeket szoktak építeni, biztonsági vasalatot alkalmaznak és magas minőségű zárral látják el.

 

Az év legnagyobb részében szükség van arra, hogy a lakóterünk belső levegőjét elszeparáljuk a kültértől, hiszen jelentős hőmérséklet-különbség van – télen a benti, nyáron a kinti levegő javára. Emiatt a bejárati ajtó szigetelésén nagyon sok múlik, ami a komfortérzésünket és az energiafelhasználásunkat is érinti. A bejárati ajtó szigetelő hatása – amely nem csak a hő, hanem a hangszigetelést is érinti – az ajtószerkezeten, a tokon, a körbefutó tömítésen, de a küszöb fajtáján is múlhat.

 

hírek információk
Ablak a világra - tolóajtók új generációja
Magyarország településeit járva a legtöbbször régi falusi típusú családi házakkal, vagy tégla illetve panel többszintes épületekkel találkozunk. Létezik azonban otthon ezeken túl is, bár tény, hogy az többségében rejtve marad a kíváncsi tekintetek elől.
A fehér műanyag nyílászárók bármilyen stílusú lakáshoz illenek
Az új ablakok teljesen új arculatot és hangulatot adhatnak egy lakásnak. Ha régi nyílászárói elöregedtek, vagy a szigetelésük ment tönkre, ajándékozza meg magát új ablakokkal! A legnagyobb kérdés ilyenkor az, hogy fa vagy műanyag nyílászárókat válasszon-e. Tény, hogy a fa nemesebb anyag, azonban a műanyag ablakok számtalan előnnyel bírnak. Az első az, hogy a hagyományos, fehér színű műanyag nyílászárók szinte bármilyen színvilágú és stílusú lakáshoz illenek, nem bontják meg a látványt.