MENU
Hírek, információk

Tudnivalók a bejárati ajtókról

Tudnivalók a bejárati ajtókról A bejárati ajtók – mivel a kapcsolatot, illetve a határt jelentik a lakás/ház és a külvilág között – magasabb elvárásoknak kell tudniuk megfelelni, mint a beltéri ajtóknak. Egyrészt ezek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, de a szépségen, tartósságon és az elképzeléseinknek megfelelő anyagfelhasználáson túl a biztonságosság, a szilárdság, a szigetelés legalább olyan fontos a bejárati ajtók esetében.

Akármilyen anyagból választunk is bejárati ajtót (fa, műanyag, alumínium, esetleg ezek kombinációi), az egyik legfontosabb, hogy betörésbiztos legyen. Ehhez általában a tokba és az ajtó szerkezetébe is páncél szerkezeti elemeket szoktak építeni, biztonsági vasalatot alkalmaznak és magas minőségű zárral látják el.

 

Az év legnagyobb részében szükség van arra, hogy a lakóterünk belső levegőjét elszeparáljuk a kültértől, hiszen jelentős hőmérséklet-különbség van – télen a benti, nyáron a kinti levegő javára. Emiatt a bejárati ajtó szigetelésén nagyon sok múlik, ami a komfortérzésünket és az energiafelhasználásunkat is érinti. A bejárati ajtó szigetelő hatása – amely nem csak a hő, hanem a hangszigetelést is érinti – az ajtószerkezeten, a tokon, a körbefutó tömítésen, de a küszöb fajtáján is múlhat.

 

hírek információk
Nyílászáró stílusok
Az épületek nyílásait le kellett zárni. Ez az építészet fejlődése során sok fejtörést okozott a tervezőknek, hiszen közben biztosítani kellett azt is, hogy a világosság bejusson a szobákba.Így alakultak ki a nyílászáró stílusok.
Mi a teendő, ha átverte a kivitelező?
Mint bármely más szolgáltatásnál is, amennyiben nem választjuk ki jól a nyílászárót cserélő szakembert, előfordulhat, hogy átvernek minket. Az alábbiakban egy felháborodott megrendelő problémája olvasható: