MENU
Hírek, információk

Inteligens ablakok

Inteligens ablakok Hősugarakat kizáró, de a fényt beengeső "automata" üveget fejlesztettek ki angol kutatók. Ez a 21. század.

A különleges bevonat 29 Celsius-foknál lép működésbe. A bevonat válogat a beérkező elektromágneses hullámok között: a látható fény tartományába eső hullámokat változatlanul átengedi, az infravörös hullámokat viszont visszaveri.

A bevonatot az teszi igazán hasznossá, hogy a küszöbérték alatti hőmérsékleten a hő- és fénysugarakat egyaránt beengedi. Emiatt a tulajdonsága miatt egy napos téli délelőttön beengedi a hősugarakat is, viszont a nyári forróságban csak fény juthat be.

Hatalmasak a kihasználható lehetőségek: a kitermelhető olajkészletekben rejlő összes energiának megfelelő mennyiséget a Nap másfél nap alatt sugározza a Földre. Az emberiség évi energiafogyasztása egyetlen órányi napsugárzásnak felel meg.
hírek információk
Ablakok elhelyezése
Az ablakokról úgy a legkönnyebb beszélni, hogyha elhelyezésük, vagy méretük szerint különböztetjük meg őket. Legtöbbször azt mondjuk, hogy vannak pince-, földszinti, emeleti és padlás-ablakok, utcai és udvari ablakok.
Köszöntjük megújult honlapunkon!
Egy lakás felújítása vagy egy ház építése során rengeteg dologra kell odafigyelni, hogy a munkánk gyümölcsét sokáig, problémamentesen élvezhessük.