MENU
Hírek, információk

Ablakcsoportok

Ablakcsoportok A házak ablakait asztalosmunkájuk szerint is lehet csoportosítani. Léteznek egyszárnyúak, kétszárnyúak, és ismerünk mozdulatlan vagy nyíló középszárral bíró kétszárnyú ablakokat is.

Persze nem ilyen egyszerű a dolog, hiszen vannak négyszárnyúaknak is (ezek már a kettős ablakok) vállpárkánnyal vagy anélkül.

Természetesen a csoportok tovább bonthatóak, hiszen az ablakszárnyak mozgása szerint vannak kifelé nyílók, befelé nyílók, ki- és befelé nyílók, toló, forgó vagy csappanó ablakok. A lakóházak ablakainál az építészetben megkülönböztetik a kőműves vagy kőfaragómunkát és az asztalos-, lakatos-, mázoló- és üveges-munkákat is.
hírek információk
Vissza a természethez: natúr fa nyílászárók
Jobban szereti a természetes anyagokat, mint a műanyagot? Olyan háza van, amely csak fa nyílászáró alkalmazását viseli el (stílus, jelleg, egyéb alkalmazott alapanyagok miatt)? Válogasson fa ajtó és ablak kínálatunkból, amelynek elemei kiváló minőségű borovi fenyőből készültek, három rétegben ragasztott hossztoldott, hibakiejtett fából!
Még nem késő a nyílászáró csere a tél beállta előtt!
Hamar vége lett a nyárnak, az éjszakák máris hűvösek, vannak akiknél teszt jelleggel vagy átmenetileg az előzetes fűtést is bekapcsolták már. Hamarosan azonban élesben is elkezdődik a fűtésszezon, és bizony igen hamar kiderül, ha az ajtó és/vagy ablak nem elég korszerű és szökik a meleg. Sajnos akármilyen hatékony vagy modern fűtésünk van, ha a nyílászáróink elavultak, könnyen távozik a meleg a lakásunkból, és ez nem csak apró kellemetlenséggel jár, hanem több tíz százalékkal is csökkentheti a lakás hőmérsékletét és hőérzetét.