MENU
Hírek, információk

Ablakok - napfény

Ablakok - napfény Érdemes kihasználnunk a napsugárzás erejét: tegyük szabaddá az ablakokat, engedjük, hogy a napfény melegítse a lakást! Egy átlagos háztartás energiafelhasználásának háromnegyedét télen a fűtés jelenti, így ekkor kis odafigyeléssel is sok pénzt megspórolhatunk.

A téli időszakban az a legfőbb tanács, hogy megkíméljük pénztárcánkat, addig nyáron éppen az ellenkezőjére kell figyelnünk. A klímák elterjedése ellenére sokan nem engedhetik meg maguknak a lakás hűtésének ezt a módját. Az anyagiak mellett sokan a környezet kímélése miatt nem használják ezeket az eszközöket, hiszen a klímák kifelé nagyon sok meleget termelnek.

Érdemes tehát a nyári melegben sötétítőfüggönyöket, és redőnyöket használnunk, főleg a ház, vagy lakás déli és tetőtéri ablakain. A perzselő napsugarak kizárásával lakásunkat könnyebben tudjuk az elviselhető hőmérséklet közelében tartani. Az ablakokat is érdemes nappal zárva tartani, míg éjjel, amikor hűvösebb van, ajánlatos egy jól eső kereszthuzattal kifújatni a nappal melegét.
hírek információk
Automatizált kapuk
A falra szerelhető kapcsolóval ellátott, vagy távirányítóval ellátott garázskapuk igazi kényelmet nyújtanak a vásárlóknak.
Gázkészülékek kötelező szellőzésének beépítése
A panellakásokban az év ezen időszakában zajlik a rendes éves gázkészülék felülvizsgálat, melynek keretében a gázellenőrök ellenőrzik, hogy a nyílt égésterű kazánnal ellátott helyiségekben ki van-e alakítva a kötelező szabvány szerinti szellőzés. Nyílt égésterű kazánok esetében ugyanis kötelező a légbevezetők felszerelése, egyrészt az Ön és családja biztonsága, másrészt a kazán megfelelő működése érdekében.