MENU
Hírek, információk

Kilincs - mert az ördög a részletekben lakozik

Kilincs - mert az ördög a részletekben lakozik A kilincseknek nem szokás nagy jelentőséget tulajdonítani, azonban jelentős esztétikai értékkel bírnak. Funkciójuk aokán nagymértékben javíthatják, vagy ronthatják az ajtó, vagy az ablak megjelenését, használhatóságát.

Bár a kilincseket rendszeresen használjuk, és városlakók lévén naponta többször többfélét is a kezünkben tartunk, mégis csak akkor vesszük észre őket, ha nem működnek jól. Mivel minden ajtó- és ablaknyitásnál/zárásnál a kilincset használjuk, fontos, hogy jól válasszuk ki őket. Nem csak az esztétikai, hanem a funkcionális szempontból is érdemes a választást alaposan átgondolni.

Tervezgetésnél figyelembe kell venni, hogy nem csak az ajtó-ablakok, hanem az azokat működtető szerkezetek is sok évtizedes használatra készülnek, és azokat sok-sok évig fogjuk nemcsak használni, hanem látni is.

Egy elhúzódó, vagy éppen villámgyors, de építkezésnél kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a kilincsekkel foglalkozzunk – gondolhatnánk. Szerencsére azonban az utóbbi időkben változás állt be ebben a szemléletben, ami annak is köszönhető, hogy egyre gazdagabb kínálattal jelentkeznek a kilincsgyártók. Így a műszaki részleteken túl tulajdonképpen csak a jó ízlésünkön múlik, hogy mi kerül a lakásunkba.
hírek információk
Alumínium nyílászáró - a kezdetektől napjainkig
A 60-as években megjelenő alumínium nyílászárókat sem kerülhette el a technológiai fejlődés. A korábbi hőhidas megoldás helyett az évtizedek folyamán mind elterjedtebbé vált a hőhídmentes változat, mely szépen lassan kiszorította a piacról elődeit.
Középpontban a műanyag nyílászárók
Nyílászáró választásakor igényeinknek illetve otthonunk már meglévő arculatának megfelelően választhatunk fa és műanyag nyílászárók közül. Amennyiben nem egy faház tulajdonosai vagyunk, mindenképpen meggondolandó a műanyag nyílászáró beépíttetése, hiszen számos előnnyel rendelkezik fából készült társaihoz képest.