MENU
Hírek, információk

Mit tegyünk ha húz az ablak

Mit tegyünk ha húz az ablak Szóltunk már mi is arról, előfordul, hogy azt tapasztaljuk, húz az ablak. Ez akár az új házaknál is megeshet. Ilyenkor valószínűleg rosszul van beépítve. Ezekben az esetekben hőhíd keletkezik, és elszökik a meleg, több lesz a fűtésköltség.

Ilyenkor a probléma legtöbbször abból áll, hogy nem lehet beforgatni a 10-20 cm vastag a hőszigetelő anyagot az ablak kávába. Ilyenkor a szakemberek azt a megoldást szokták javasolni, hogy nagyjából 2 cm vastag hőszigetelő anyagot építenek be a 10-20 cm helyett az ablak köré. Ez igen költséges, hiszen külön ki kell szabni, ragasztani és színezni.

Természetesen ennek az árát az építtető, vagy a tulajdonos fogja kifizetni. Az ilyen esetekben minél több utólagos hőszigetelő anyag fér be a kávához, annál jobb. Amennyiben a párkány hőszigetelése nem megoldott, ott is hasonló pótlásokat kell eszközölni. Hogyha sima vakolt téglára rakták a párkányt, szintén pótolni kell a hőszigetelő anyagot, ennek a költsége ugyancsak borsos lehet.
hírek információk
Szellőztessünk rendszeresen!
Amennyiben kicseréltük az ablakainkat, ajtóinkat, és örülünk annak, hogy jól szigetlenek, hajlamosak vagyunk elfelejteni a rendszeres szellőztetést, pláne az olyan helységekben, ahol nem tartózkodunk huzamosabb ideig. Pedig a jól szigetelő ablakok miatt még gyakrabban kellene biztosítani a légcserét!
Sokszínű bejárati ajtók a Áron Ház kft.-től
Az Áron Ház kft. különböző minőségű és típusu műanyag nyílászárókat kínál óriási választékban. Jelentős időt kell rászánnia annak, aki kínálatában található műanyag nyílászárókat szeretné végigböngészni.