MENU
Hírek, információk

Biztonságban – Getax betörésvédelem

Biztonságban – Getax betörésvédelem Egyre többen adják arra fejüket, hogy biztonsági ajtót szereltessenek be. Az értékek védelmére kifejlesztett nyílászárók nagy választékban kaphatóak a Getax kínálatában is.

Ezek a biztonsági ajtók több ponton záródnak, így jócskán megnehezítik a betörők dolgát. A Getax termékpalettáján prémium és standard kategóriájú biztonsági ajtók közül lehet választani, az ajtók esztétikus kivitelezésüknek köszönhetően a biztonsági funkciókon kívül a lakás vagy ház díszei lehetnek.

Rengeteg cég foglalkozik biztonsági ajtók készítésével és forgalmazásával, azonban a piacon található termékek minősége között óriási eltérések lehetnek. A biztonsági ajtóknak különböző fokozatai léteznek. Vannak, amelyek kevésbé, mások viszonylag egyszerűbbem kinyithatóak kulcs nélkül. Természetesen, amelyik az egyszerűbb kategóriába tartozik, az is jóval tartósabb, és jobban ellenáll a betörésnek, mint egy hagyományos bejárati ajtó.

Egy-egy biztonsági ajtónak rengeteg összetevője van, melyek növelik a betörésvédelmet. Minél több ilyen eszközre mondjuk, hogy szükségünk van rá, annál drágább lesz az ajtó. Így először a vásárlás előtt el kell dönteni, pontosan milyen mértékű biztosítás indokolt.

Betörhetetlen ajtó nem létezik, ám a több ponton záródó ajtók rendelkeznek azzal az előnnyel, hogy a zárak egymást is biztosítják. A több zárnyelv az ajtó különböző részein lép működésbe a kulcs elfordításakor, így szinte lehetetlenné teszi a nyílászáró kiemelését, vagy felfeszítését. Az ajtók speciális anyagokat is tartalmaznak, így például acéllemezt.

Betörhetetlen ajtó, mint már említettük, nyilvánvalóan nem létezik. Ám, hogyha az illetéktelen behatolók a Getax ajtóval próbálkoznak, akkor meglehetősen sok időre lesz szükségük a lakásba való bejutáshoz.
hírek információk
Fa vagy Műanyag?
A fa nyílászárók tartóssága sokat fejlődött a mai technológiák használatának köszönhetően.
Zárt ajtókkal védekeznek a bankok
A bankrablások kivédésére a rendőrség azt javasolta a bankoknak, hogy ahol tehetik, nyitvatartási időben tartsák zárva a bankfiókok bejárati ajtaját, és egyenként engedjék be, illetve ki az ügyfeleket. A zárt ajtók a meglepetésszerű támadások ellen védelmet nyújtanak.