MENU
Hírek, információk

Elnézték a tervezők - kicsi lett az ajtó

Elnézték a tervezők - kicsi lett az ajtó Az épülő abonyi egészségcentrumba nem fér be az ajtón a vásárolt röntgengép. Még az is, lehet, hogy falat kell bontani, mert a közbeszerzési pályázatot már elbírálták és lezárult az eljárás, de az ajtó kicsinek bizonyult.

Az ajtó túlságosan szűk, és nem fér be a röntgengép - ezzel szembesültek a munkások, amikor megpróbálták végleges helyére vinni az újonnan vásárolt masinát. A gépet annak ellenére sem tudták beüzemelni, hogy a kivitelező egyszer már átalakította a fogadó helyiséget. A röntgent gyártó és telepítő holland cég szakemberei most az ablakon próbálják meg beemelni a berendezést egy plafonra rögzített sín segítségével.
hírek információk
Tetőablakkal a térnövelésért
Ma már nem ritka, hogy egy viszonylag kis alapterületű ház lakóterét úgy növeljük, hogy kihasználjuk a tetőteret, és azt építjük be. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a házban igen praktikusan rendezzük el a helyiségeket. Mivel azonban a tetőtér speciális tulajdonságokkal rendelkezik, nem tudjuk ugyanazzal a módszerrel beépíteni, mint ahogy egy földszintet. Egy bizonyos magasság után ugyanis dőlnek befelé a falak, emiatt külön erre a célra kifejlesztett, tetőablakokra lesz szükség.