MENU
Hírek, információk

Nyílászárók a fürdőszobában

Nyílászárók a fürdőszobában A fürdőszobai ablakok-ajtók gyakrabban nyikorognak és deformálódnak, mint más beltéri társaik. Mit tehetünk ezek a zavaró problémák ellen?

A fürdőszobai nyílászárókra nagy gondot kell fordítanunk a kiválasztásuktól kezdve egészen a beszerelésükig. Lakásunknak ebben a helyiségében ugyanis különlegesen nagy igénybevételnek vannak kitéve mind az ajtók, mind az ablakok.

A levegő időnkénti magas páratartalma majd újbóli visszaállása a normális szintre igencsak megviseli a nyílászárókat. Olyan ez, mint amikor a kövekbe beszivárog a nedvesség és szétporlasztja őket. Persze fagy nélkül, de a faanyag legnagyobb ellensége a vizesedés. Ezért kell különösen odafigyelnünk az ajtók, ablakok anyagán és kivitelezésén kívül a szigetelésükre, valamint a megfelelő festésükre is.

Azonban jó tudni azt is, hogy egy alapos átszellőztetés feltétlenül jót tesz – legyen szó akármelyik helyiségről. Fontos az is, hogy minőségi nyílászárókat vásároljunk és munkájára igényes, megbízható és hozzáértő szakemberrel szereltessük be ezeket. A Getax Kft. által forgalmazott ajtók és ablakok a maximális esztétikai és minőségi igényeket is kielégítik, így tökéletesen megfelelők a fürdőszobákba is.
hírek információk
Színes és műanyag - kettő az egyben
A nyílászárók kiválasztása nem könnyű feladat, a praktikusság és a minőség mellett ugyanis esztétikai szempontokat is figyelembe kell venni, hiszen az ajtók és ablakok igen feltűnőek a házakon, lakásokon, alapvetően határozzák meg azok összképét. Örök kérdés ezzel kapcsolatban, hogy fa, vagy műanyag nyílászárót válasszunk-e.
Ablakok - napfény
Érdemes kihasználnunk a napsugárzás erejét: tegyük szabaddá az ablakokat, engedjük, hogy a napfény melegítse a lakást! Egy átlagos háztartás energiafelhasználásának háromnegyedét télen a fűtés jelenti, így ekkor kis odafigyeléssel is sok pénzt megspórolhatunk.