MENU
Hírek, információk

Hogyan védjük meg házunkat, lakásunkat a betörőktől, míg nyaral a család?

Hogyan védjük meg házunkat, lakásunkat a betörőktől, míg nyaral a család? A hosszabb időre üresen hagyott házak érthető okokból nagyon vonzóak a betörők számára. Százszázalékos biztonság nem létezik, de néhány óvintézkedéssel megnehezíthetjük a betörők dolgát.

Első fontos lépés alaposan körülnézni, hogy ne maradjon semmi az udvaron, ami segítséget nyújthat a betörőknek az ablakok megközelítésében. Rakjuk el a létrákat, kerti bútorokat. Bármennyire is magától értetődőnek tűnhet a tanács, az ajtókat, ablakokat jól zárjuk be, ugyanis az utazás előtti nagy sietségben megeshet, hogy megfeledkezünk róla, figyelmetlenségünkért pedig nagy árat fizethetünk. A villanyóra ajtaját zárjuk biztonságosan, hogy a behatoló ne tudja előre elsötétíteni a lakást, illetve ezzel együtt az elektronikus riasztást is kiiktatni.

Egy lakás legkritikusabb pontja a bejárati ajtó. Az ajtókra rakhatunk pótzárakat, biztosítóláncot, de ezek csakis akkor érnek valamit, ha az ajtó tokszerkezete stabil. Az ablakoknak sem árt az extra védelem. Az alacsonyabban fekvő ablakokat, erkélyeket védhetik rácsozattal, betörésgátló fóliával vagy redőnnyel, vagy utólag felszerelhetnek például zárható fogantyúkat.

Amennyiben mégis megtörténik a baj, haladéktalanul értesíteni kell a rendőrséget - írja a police.hu.
hírek információk
Milyen nyílászárót válasszak? 3. rész
Sorozatunkat folytatva ebben a cikkben az ajtók, ablakok felületkezeléséről lesz szó. Kiderül, hogy miket kell szem előtt tartunk mind a műanyag, mind a fa nyílászárók esetében.