MENU
Hírek, információk

A jövő a zsebedben van! - ajtónyitás okostelefonnal

A jövő a zsebedben van! - ajtónyitás okostelefonnal Van egy vadonatúj eljárás, a Near Field Communication, amelynek a segítségével az ajtókat ezentúl nym kulcsokkal, hanem telefonal nyithatjuk ki.

Az NFC tulajdonképpen egy vezeték nélküli adatátviteli technológia, amelynek köszönhetően adatátviteli kapcsolat létesíthető különböző digitális készülékek között, akár néhány centiméteres távolságból.

Az egyik legújabb alkalmazás az NFC-s ajtónyitás. Néhány ilyen módszerrel nyitható ajtó már található néhány svédországi szállodában, s mostanában kezd teret nyerni máshol is az új technológia.

Persze ahhoz, hogy egy ajtó kinyíljon az okostelefonnal, egy jelszóval védett alkalmazásba kell belépni, azaz akkor sem tudnak bemenni az NFC-s ajtón, ha netán elveszítenénk okostelefonunkat.

hírek információk
Vissza a természethez: natúr fa nyílászárók
Jobban szereti a természetes anyagokat, mint a műanyagot? Olyan háza van, amely csak fa nyílászáró alkalmazását viseli el (stílus, jelleg, egyéb alkalmazott alapanyagok miatt)? Válogasson fa ajtó és ablak kínálatunkból, amelynek elemei kiváló minőségű borovi fenyőből készültek, három rétegben ragasztott hossztoldott, hibakiejtett fából!
Üvegtégla a mindennapokban
Szerteágazó felhasználási lehetőségeivel lakásunk építésekor, felújításkor már 2 évszázada üvegtéglában is gondolkodhatunk. Noha a régi korok embere még egyértelműen a hagyományos ablak mellett tette le voksát, ha nyílászáróról volt szó, mára már elfogadottá és egyre népszerűbbé vált az üvegtégla használata, amely betöltött funkciója mellett esztétikus megjelenést is kölcsönöz.