MENU
Hírek, információk

A megfelelő bejárati ajtó kiválasztása

A megfelelő bejárati ajtó kiválasztása A bejárati ajtók megfelelő kiválasztása sok esetben bonyolultabb feladat, mint a beltéri nyílászáróké. Ha valóban tökéletes megoldást szeretnénk, aprólékosan meg kell terveznünk a kiegészítőket is. A vasalatok és az üvegezés nagymértékben hozzájárul a bejárati ajtó teljes összképéhez, és esztétikai hatásához.

A bejárati ajtók megfelelő kiválasztásánál kulcsfontosságú az alapanyag. Alapvetően két részre oszthatóak az alapanyagok.
Vannak rétegelt felépítésű (lemezelt) és tömörfa ajtók.

A megfelelő alapanyag kiválasztásához elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk vele, a nem megfelelő minőségű, vagy a kelleténél nagyobb nedvességtartalmú alapanyagból készülő tömörfa ajtók, valamint a nem szabvány szerinti felépítésű lemezelt ajtók egyaránt hajlamosak arra, hogy deformálódjanak, vetemedjenek.

Azt kimondani, hogy a tömörfa, vagy a rétegelt lemez ajtó a jobb minőségű, nem lehetséges. Sokan azt mondanák, hogy a tömörfából készültek a jobbak, azonban hozzá kell tenni azt is, hogy az „igazi” fából készítéséhez sokszor az alacsonyabb ár elérése miatt rosszabb minőségű faanyagot használnak.

A lemezelt szerkezetű nyílászárókhoz jobb áron lehet általában hozzájutni, azonban a kültéri, bejárati ajtóknál igen fontos lehet a tartósság is. A tömörfák között hatalmas különbség lehet minőségben, és persze a kezelés sem elhanyagolható szempont. Érdemes tehát komolyan mérlegelni a választás előtt.
hírek információk
Elegáns ajtók vasalatai, és üvegezéseik
Az igényes minőségű, szép ajtók egyénre szabott jellegét a külön választható kilincs készletekkel, az üveges változataikat, pedig ezen túlmenően a jó ízléssel kiválasztott mintás üvegek beépítésével tehetjük teljessé. Ha kellő körültekintéssel választottuk ki beltéri ajtóinkat, és egyéb szerelvényeiket, azzal elérhetjük, hogy valóban otthonuk igényesen jellegzetes és időtálló berendezési tárgyaivá váljanak. Az alábbiakban ezért az ajtók korszerű külső szerelvényeivel foglalkozunk.