MENU
Hírek, információk

A megfelelő bejárati ajtó kiválasztása

A megfelelő bejárati ajtó kiválasztása A bejárati ajtók megfelelő kiválasztása sok esetben bonyolultabb feladat, mint a beltéri nyílászáróké. Ha valóban tökéletes megoldást szeretnénk, aprólékosan meg kell terveznünk a kiegészítőket is. A vasalatok és az üvegezés nagymértékben hozzájárul a bejárati ajtó teljes összképéhez, és esztétikai hatásához.

A bejárati ajtók megfelelő kiválasztásánál kulcsfontosságú az alapanyag. Alapvetően két részre oszthatóak az alapanyagok.
Vannak rétegelt felépítésű (lemezelt) és tömörfa ajtók.

A megfelelő alapanyag kiválasztásához elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk vele, a nem megfelelő minőségű, vagy a kelleténél nagyobb nedvességtartalmú alapanyagból készülő tömörfa ajtók, valamint a nem szabvány szerinti felépítésű lemezelt ajtók egyaránt hajlamosak arra, hogy deformálódjanak, vetemedjenek.

Azt kimondani, hogy a tömörfa, vagy a rétegelt lemez ajtó a jobb minőségű, nem lehetséges. Sokan azt mondanák, hogy a tömörfából készültek a jobbak, azonban hozzá kell tenni azt is, hogy az „igazi” fából készítéséhez sokszor az alacsonyabb ár elérése miatt rosszabb minőségű faanyagot használnak.

A lemezelt szerkezetű nyílászárókhoz jobb áron lehet általában hozzájutni, azonban a kültéri, bejárati ajtóknál igen fontos lehet a tartósság is. A tömörfák között hatalmas különbség lehet minőségben, és persze a kezelés sem elhanyagolható szempont. Érdemes tehát komolyan mérlegelni a választás előtt.
hírek információk
Nyílászárók - hosszú távú védelem
Általános fogyasztás orientált szemléletünket tekintve kivételt képeznek tartós használati cikkeink, amelynek egyik legterjedelmesebb megnyilvánulása saját otthonunk.
Inteligens ablakok
Hősugarakat kizáró, de a fényt beengeső "automata" üveget fejlesztettek ki angol kutatók. Ez a 21. század.