MENU
Hírek, információk

Ablakok a tetőn

Ablakok a tetőn A tetőtér beépítések elterjedésével igen gyakoriak lettek a tetőablakok. A tető dőlésszögében elhelyezett nyílászárók megfelelő kezelése azonban nem minden esetben egyezik a hagyományos ablakokéval.

A tetőtéri nyílászárók fontos, hogy különlegesen jó minőségű anyagból készüljenek, hiszen fokozottan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, a csapadéknak és az erős napsütésnek. A megfelelően hőszigetelt ablak, még nagyobb alapterület esetén sem jelet lényeges költségnövekedést a téli napokban, ugyanakkor – ez persze a környezettő is függ – igen esztétikus kilátást biztosíthat, és vidámmá, világossá teheti a padlásszobákat is.

Sokan ezért nem rajonganak a tetőtéri ablakokért, mert fokozottan képesek szennyeződni. Ez nem minden esetben igaz. Egy, a belvárosban használt tetőtéri nyílászáró természetesen hamarabb lesz poros, mint a külvárosiak, ott azonban, ahol a por nem nagyobb az átlagosnál, nem jelet többlet munkát takarításkor sem a tetőtéri ablak használata.

A háziasszonyok arra szoktak panaszkodni, hogy minden eső után neki lehet esni a tetőtéri ablak tisztításának, hiszen csúnyán szárad meg az üvegen a víz. Ez sajnos igaz, de nem csak a tetőtéri ablakokra jellemző. Tény ugyan, hogy a döntötten elhelyezett ablakokon jobban látszik a jelenség, mert a napsugarak is más szögben érik őket.

Azonban vannak olyan megoldások, melyek kifejezetten az esők idejére javasolják az ablaktisztítást is. Kaphatóak nagy választékban ma már a pumpás ablaktisztítók. Létezik belőlük több féle környezetbarát, szintetikus anyagok helyett például csupán ecetet tartalmazó is. Esős időben az ablak külsejére spriccelve az időjárásra bízhatjuk a többit: a csapadék lemossa, a szél megszárítja majd az ablakot.
hírek információk
Szolgáltatásaink
A nyílászárók cseréje sajnos közel sem olyan egyszerű, hogy kiválasztjuk a nekünk leginkább tetsző ajtókat és ablakokat, majd megvásároljuk és beszereltetjük őket. A laikusok számára komoly fejtörést okozhat ez a feladat, nálunk azonban minden segítséget megkapnak a vásárlók!
Ajtók ablakok - Borovi fenyőből
Az ablakok és ajtók, valamint bútorok igen kedvelt alapanyaga a borovi fenyő valójában hagyományos erdei fenyő. Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen földrajzilag rengeteg helyen elterjedt, és az egyik legellenállóbb és legigénytelenebb fenyő, mégis a legalkalmasabb a nyílászárók gyártására.