MENU
Hírek, információk

Ablakvasalatok

Ablakvasalatok Az ablakok lakatosmunkái, az ablakvasalásnak nevezett elemek háromféle célt szolgálnak. Összetartják az ablakot, vagyis a farészeket egymáshoz rögzítik, és az egészet a falhoz. Emellett természetesen ezek felelősek a zárásért és a nyitásért is.

Az első célt szolgálják a kötővasak vagy padvasak, amelyek az ablakragasztót az ablakkávához erősítik, a második feladatot a sarokpántok és a forgópántok látják el.

Az ablakok nyitására és zárására igen sokféle szerkezet szolgál. Ilyen a fordító, a kallantyús, a kormányos és reteszes zár, a kerekes zár és a spanyol zár. Az ablak lakatosmunkájához tartoznak még az ütközők, kilincsek, fogógombok, kitámasztók, feszítőhorgok és rudak, az ablaktáblák tengelypántjai és zárószerkezetei.

Az ablakrácsokat a betörés ellen való védekezés szempontjából a földszint és a pincesor ablakain szokták alkalmazni. Valamikor az ablakkosarak (kívül alkalmazott, kifelé nyúló rácsok) készíísében a lakatosok remekeltek. De léteznek kinyitható ablakrácsok is.
hírek információk
Lucfenyőajtók - lucfenyők, a fák aggastyánai
Lucfenyőból régóta készítünk ajtókat. Az ebből a fából készülő beltéri ajtó gyártása szabványméretek és mintázatok szerint történik. A Áron Ház Kft.-nél natúr és felületkezelt kivitelben kaphatóak a fenyőkből gyártott beltéri ajtók. Minden esetben első osztályú lucfenyő alapanyagból dolgozunk.
Tűzálló ajtók az Ön és a környezete védelmében
A tűzálló ajtók feladata, hogy védelmet nyújtsanak Önnek, családjának és minden értékének. A tűzálló ajtó annyit tesz, hogy az ajtó besorolásának függvényében a nyílászáró képes gyakorlatilag megakadályozni a tűz továbbterjedését, bejutását az Ön otthonába. A különböző besorolás megmutatja azt, hogy egy ajtó mennyi ideig képes ellenállni a tűznek. Ennek függvényében vannak 30 perces, 45 perces és 60 perces tűzállóságú ajtók.