MENU
Hírek, információk

Átlátható trükkök – ablakaink karbantartása

Átlátható trükkök – ablakaink karbantartása Amennyiben már sikerült kiválasztani a megfelelő minőségű, árú és esztétikájú ablakot, érdemes gondoskodni is arról, hogy minél tovább megőrizze újszerűségét.

Az ablaküvegek tisztítására rengeteg szer kapható a piacon. Léteznek nagy üvegfelületekre kifejlesztett, ipari felhasználásra tervezett eszközök, és háztartási vegyi áruk egyaránt. Sokan mégis a hagyományos módszerre esküsznek, hogyha az ablaktisztításról van szó.

Némelyek szerint azzal lehet elérni a legmagasabb fokú tisztaságot, hogyha csak tiszta vizet használunk a tisztításhoz, az öblítővízbe pedig alkoholt teszünk. Ezzel a módszerrel kapcsolatban azonban felmerül az a probléma, hogy a zsírosabb szennyeződéseket így nem lehet eltávolítani. A hagyományos megoldásokat előnyben részesítők erre azt mondják, hogy egy kis sót kell a vízbe keverni, így a makacsabb szennyeződések is eltávolíthatóak lesznek. Fontos, hogy tilos a szappan, vagy egyéb hasonló anyag használata, még hogyha igen szennyezett is az ablaküveg. A szappan ráköt később az üvegre, csökkentve annak átlátszóságát.

A házi megoldások mellett természetesen használhatjuk a már említett, boltban kapható vegyszereket, melyek általában megbízható eredménnyel használhatóak. Mindenképpen fontos azonban, hogy a piszkos üveget szárazon soha sem szabad letörölni, hiszen a szemcsék összekarcolhatják azt.

Végül, pedig érdekességként megjegyeznénk ,hogy a megfigyelések szerint – a hiedelmekkel ellentétben – az ablakokat legjobb felhős, száraz időben tisztítani, mert hogyha erős napfényben próbálkozunk, könnyen lehet, hogy foltos és homályos lesz.
hírek információk
Milyen nyílászárót válasszak? 3. rész
Sorozatunkat folytatva ebben a cikkben az ajtók, ablakok felületkezeléséről lesz szó. Kiderül, hogy miket kell szem előtt tartunk mind a műanyag, mind a fa nyílászárók esetében.
Szolgáltatásaink
A nyílászárók cseréje sajnos közel sem olyan egyszerű, hogy kiválasztjuk a nekünk leginkább tetsző ajtókat és ablakokat, majd megvásároljuk és beszereltetjük őket. A laikusok számára komoly fejtörést okozhat ez a feladat, nálunk azonban minden segítséget megkapnak a vásárlók!