MENU
Hírek, információk

Beépítési útmutató

Beépítési útmutató Az alábbi leírásban az utólag beépíthető standard bejárati és beltéri ajtók beépítési módját mutatjuk be lépésenként. Bár a művelet házilag is kivitelezhető, mi mindenképpen javasoljuk, hogy a munkát szakemberrel végeztesse el.

Csomagolás, szállítás, tárolás

A terméket műanyag fóliába csomagolva szállítjuk. Azok állítva, megfelelően rögzítve szállíthatók. Szállítás közben óvja a terméket az eldőléstől, sérüléstől, nedvességtől. A beépítésig fedett, száraz helyen, alátétfákra állítva, kissé megdöntve tárolja.

Beépítés

Az ajtókat kizárólag utólag, szerelő jelleggel szabad beépíteni az előre elkészített falnyílásba. Hagyományos módon falazáskor beépíteni nem szabad!

A falnyílás körben legalább 1 cm-el legyen nagyobb a tok külméreténél. Az ajtót akkor építse be, ha a vakolás már megtörtént. A termék kávás és káva nélküli falnyílásba egyaránt beépíthető. Fontos, hogy a falazatból terhelés ne adódjon át.

Az ajtó falazathoz rögzítése történhet bekötővassal, vagy a falazatnak megfelelő és a tokon átfúrt HILTI, Fischer stb. rögzítőelemmel. Az első rögzítőelemet a sarkoktól 15 cm-re helyezze el.


A beépítés menete
:
  1. Ellenőrizze a falnyílás méretét!
  2. Helyezze az ajtót a falnyílásba, alul és felül a tok állóknál ékelje ki, így ideiglenesen rögzítse a falnyílásban. fontos, hogy az ablak vízszintben, függőlegesben álljon, az egyes szerkezeti elemek egy síkot képezzenek. Bekötővassal történő beépítésnél a vasat előzőleg csavarozza fel a tokra, majd a terméket helyezze el a falazatban!
  3. Ellenőrizze az ajtó működését. Ha nem jól működik, az ékek lazításával, ill. ismételt kiékeléssel állítsa be megfelelő módon az ablakot. Ha jól működik, szerelje le a szárnyat és visszaszerelésig tárolja fedett, száraz helyen úgy, hogy az eredeti minőségét megőrizze!
  4. Végezze el a falazathoz való rögzítést!
  5. Töltse ki a tok és a felnyílás közötti hézagot rugalmas tömítőprofillal - habszalag, PUR hab!
  6. Megszilárdulása után távolítsa el a síkból kiálló részeket.
  7. A külső és belső oldalakat zárja le a kialakított takarólécekkel!
  8. Szerelje vissza a szárnyat!
A beépítést szakember végezze!
hírek információk
Biztonságos tűzálló ajtók
A tűzálló ajtók olyan nyílászárók, amelyek bizonyos ideig kívül tudják tartani a tüzet. Ez azt jelenti, hogy elzárják a lángok útját. A gyártók ilyen ajtókból 30, 60 és 90 perces változatokat készítenek, vagyis olyanokat, amelyek fél, egy, illetve másfél óráig bírnak ellenállni a lángoknak.
Kényelem és biztonság: automata garázskapuk
A nyílászárók szakértője, a Getax, a garázsajtók területén is megbízható és praktikus megoldásokat kínál a vásárlóknak. Számos kényelmi előnnyel jár, ha a garázsajtó önműködően nyitható csukható. Azonban az, hogy a garázson belül a villanyt is távirányítóval tudjuk felkapcsolni, biztonsági és balesetmegelőzési célokat is szolgál.