MENU
Hírek, információk

Lucfenyőajtók - lucfenyők, a fák aggastyánai

Lucfenyőajtók - lucfenyők, a fák aggastyánai Lucfenyőból régóta készítünk ajtókat. Az ebből a fából készülő beltéri ajtó gyártása szabványméretek és mintázatok szerint történik. A Áron Ház Kft.-nél natúr és felületkezelt kivitelben kaphatóak a fenyőkből gyártott beltéri ajtók. Minden esetben első osztályú lucfenyő alapanyagból dolgozunk.

Kiváló minőségű és kialakítású műanyag beltéri ajtók kaphatóak a piacon, sokan mégis a hagyományos anyagokból készülteket választják szívesebben. Ez a korszellem, vagy valóban jobbak a lucfenyő ajtók?


A lucfenyők az északi mérsékelt és sarkvidéki éghajlaton találhatóak meg. A kifejlett lucok  hatalmas méretűek, akár 95 méter magasak is lehetnek.

A lucfenyő kiváló tulajdonságokkal rendelkezik: tartós, jól munkálható, esztétikus és elegáns. Érdekesség, hogy tudósok
Nyugat-Svédországban bukkantak rá a közönséges lucfenyők egy klónból álló kolóniájára, aminek életkora 9550 évével a világ legöregebb élő fakolóniái közé tartozik. Az ottani lucfenyők a gyökerekből képesek újra és újra kihajtani, a legidősebb gyökerek életkora 9550 év.



hírek információk
Lucfenyőajtók - lucfenyők, a fák aggastyánai
Lucfenyőból régóta készítünk ajtókat. Az ebből a fából készülő beltéri ajtó gyártása szabványméretek és mintázatok szerint történik. A Áron Ház Kft.-nél natúr és felületkezelt kivitelben kaphatóak a fenyőkből gyártott beltéri ajtók. Minden esetben első osztályú lucfenyő alapanyagból dolgozunk.