MENU
Hírek, információk

Nyílászárókról dióhéjban

Nyílászárókról dióhéjban Napjainkban a magas energia árak miatt egyre nagyobb figyelmet kell fordítani otthonunk megfelelő hőszigetelésére, hiszen az egyik legnagyobb költséggel járó energia felhasználás egy háztartásban a fűtés, ami akkor tud igazán hatékony és ezáltal olcsó lenni ha megfelelő ablakok és ajtók vannak beépítve a házba, amennyiben ez nem így van akkor sajnos az utcát fűtjük.

Olcsó ajtó,ablak vs. minőség

A bőséges kínálatnak köszönhetően rengeteg féle nyílászáró  közül választhatunk ezért nem egyszerű feladat a jó minőségű ajtók, ablakok  kiválasztása. Ha megfelelő minőségű nyílászárokat szeretnénk vásárolni akkor érdemes lehet az EMI engedélyeket ellenőrizni és lehetőleg szakkereskedésben vásárolni. A beépítést végző cég esetén sem árt tájékozódni  mert nem biztos, hogy az olcsó nyílászáró beépítést kínáló  cég a jó választás. Természetesen  a nagyon drágán kínált szolgáltatás is lehet alacsony minőségű ezért érdemes referenciákat kérni és ismerősöknél körbeérdeklődni,  mielőtt belevágunk a munkába.

Műanyag nyílászáró vagy fa?

A felhasználás tekintetében  mindegy, hogy milyen anyagokból készül a nyílászáró,  a fő szempont az, hogy minőségi anyagokból készüljön, megfelelő gyártástechnológiával tehát nem befolyásolja a hőszigetelést,  és  nem fog kiesni a falból egyik típus sem, viszont a pénztárcánk érezheti a különbséget. A fa legnagyobb előnye ugyebár a természetesség, viszont hátránya a magas ár ami sokszor 20-30%-al is magasabb lehet a műanyaggal szemben. Továbbá tény, hogy a műanyag ajtó, ablak sokkal tartósabb akár 40-50 évig is tökéletesen funkcionálhat.
Amire érdemes figyelni vásárlás során:
Nyílászáró vásárlás előtt mindenkép érdemes szakember véleményét kikérni dehogy képben legyünk alább olvasható, hogy melyek azok a szempontok amelyeket érdemes figyelembe venni döntésünk előtt.

Hőszigetelő tulajdonság

Az üvegek  hőátbocsátási tényezőjét egy számmal jelölik aminek mértékegysége W/m2k. Minél alacsonyabb ez a szám annál jobb.

Légzárás

Lakóépületek esetén a legtöbbször L2-es légzárású nyílászárót használnak. Ezeknek olyan szinten jó a szigetelő képességük, hogy kiszokták egészíteni résszellőztetővel a penészedés ellen és komolyabb baleset ( szénmonoxid)  elkerülése véget.
Osztályzások:
  • L1 Különleges légzárású
  • L2 Nagy légzárású
  • L3 Közepes légzárású
  • L4 Kis légzárású
Vasalat

Ha lehet akkor márkás vasalatot válasszunk mert ha ez el van rontva akkor nem ér az egész hőszigetelés semmit.

Garancia

Ha komoly gyártóval van dolgunk akkor több éves garanciára számíthatunk ezért érdemes megnézni több terméket is hiszen lehet, hogy épp azért olcsó valamelyik  mert rövid a garanciális idő és ha például eltávozik a üveg között lévő krypton vagy argon gáz akkor bánni fogjuk, hogy pár ezer forintot spóroltunk a garancián.
hírek információk
Sokszínű bejárati ajtók a Áron Ház kft.-től
Az Áron Ház kft. különböző minőségű és típusu műanyag nyílászárókat kínál óriási választékban. Jelentős időt kell rászánnia annak, aki kínálatában található műanyag nyílászárókat szeretné végigböngészni.
Önnfenntartó épület működik Ausztráliában
Ausztrália jelentős erőfeszítéseket tett a szén-dioxid kibocsájtás csökkentéséért. De fontos a környezetvédelem szempontjából az is, hogy egy épület nyílászáról jól szigeteljenek.