MENU
Hírek, információk

Ablakcsere és megtakarítás

Ablakcsere és megtakarítás Egyre elterjedtebb, hogy az újonnan felépített házakat már energiatakarékosra tervezik. Az épület déli oldalára kerülnek a nagy ablakok, északra a kisebbek.

Amellett, hogy például a napenergia hasznosítása meglátszik a fűtésszámán, legalább olyan fontos ésszerűen elhelyezni az ablakokat, valamint korszerű anyagokból felépített nyílászárókat kell választani, amelyeket rendeltetésszerűen kell a helyükre szerelni és használni.

Tavasszal és nyáron szánják rá magukat az emberek, hogy az elöregedett ablakokat és ajtókat lecseréljék. Azonban mielőtt a nyílászárók teljes cseréjéről dönt, érdemes végiggondolni, hogy-e az egész ablakot tokostul kibontani a házból.

Érdemes szakembert hívni, és feltárni, pontosan hol rossz az ablak szigetelése. A nyílászáró alapos átnézése során feltérképezhető, hogy hol húz az ablak, hol vannak a szemmel látható hibák. Amennyiben nincsen nagyon rossz állapotban az ablakkeret, akkor az sok esetben megtartható, és elegendő az ablaküvegek korszerű, hőszigeteltre cserélése.

Az ablaktok csere lényegesen rövidebb idő alatt, olcsóbban kivitelezhető, mint a teljes nyílászáró kicserélése. Az anyagi megtakarítás onnan ered, hogy nem kell újra megvásárolni az egész ablakot, csak egy részét, és nem keletkezik bontási törmelék, nem lesz szükség az adott falszakasz újra vakolására, festésére sem, arra azonban mindig ügyelni kell, hogy - akár felújításról, akár cseréről van szó - mindig a legjobb minőségű anyagokat érdemes használni.
hírek információk
Hőszigetelt ajtó
Ajtó vásárlása esetén a konkrét ajtó kiválasztása csak egy részlete a teljes folyamatnak. Ha nem akarunk csalódni a választott termékben, fontos tájékozódni magáról a termékcsoportról, a választási szempontokról. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani Önnek!
De mi az az ajtó?
Külön szócikk az ajtónak egy lexikonban? Tutajos ki volt akadva a Tüskevárban, hogy a kolbász szó nincsen a szótárban. Nos, ez ugyanaz a kategória. De létezik, nézzük!