MENU
Hírek, információk

Milyen nyílászárót válasszak? 1. rész

Milyen nyílászárót válasszak? 1. rész Egy új lakás építésének vagy a régi felújításának lényeges része a nyílászáró választás. Hiszen mind esztétikailag, mind használati szempontból rendkívül sok mindent kell mérlegelni a döntés meghozatala előtt.

Kezelési útmutató

Kezelési útmutató Nem elég egy ajtót megvenni, hanem folyamatosan karban kell tartanunk, hogy hosszú ideig szolgálhasson. Nem mindegy azonban, hogy milyen eszközökkel és módszerekkel végezzük el mindezt. Az alábbi rövid leírásban egy-két hasznos tanáccsal szolgálunk.

Beépítési útmutató

Beépítési útmutató Az alábbi leírásban az utólag beépíthető standard bejárati és beltéri ajtók beépítési módját mutatjuk be lépésenként. Bár a művelet házilag is kivitelezhető, mi mindenképpen javasoljuk, hogy a munkát szakemberrel végeztesse el.

Jó tanácsok

Jó tanácsok A fa megújuló nyersanyag; az ember egyik legrégebbi építőanyaga. A fát a kitermelése után manapság már szinte teljesen felhasználják: még a kéreg, a fűrészpor és a lehulló fadarabok sem mennek veszendőbe.
35 / 35
hírek információk
A korszerű nyílászárókról - a tömítés
A tavasz beköszöntével talán felmerül bennünk a kérdés, hogy saját megújulásunkon túl otthonunk komfortosabbá tételére, szépítésére melyik lehetőség a legkézenfekvőbb. Régi, elavult nyílászárók esetén elgondolkodtató, megérett-e az idő a cserére. A döntéshez és a választás megkönnyítéséhez néhány gondolat lehetőségeinkről.
Ellenálló és biztonságos bejárati ajtók
A családi házak bejárati ajtói igen nagy igénybevételnek vannak kitéve. Hosszú éveken át kell kopásmentesen nyílniuk és záródniuk, ellenállni az időjárás viszontagságainak, megfelelni a biztonsági követelményeknek, és mindemellett az sem árt, ha esztétikusak és összhangban vannak az épület külső megjelenésével. Mindezeket a követelményeket nem egyszerű összeegyeztetni úgy, hogy az ár-érték arány még megfelelő maradjon.