MENU
Hírek, információk

Utólag szerelhető ajtó - az mit jelent?

Utólag szerelhető ajtó - az mit jelent? Hosszú éveken-évtizedeken keresztül az építőiparban a belső ajtó beépítés a következőt jelentette: a falazással egyidejűleg az ajtót függőbe-vízszintbe állították, majd egyszerűen körbefalazták. Ez mostanság annyit változott, hogy előre kialakított nyílásba utólag teszik be ugyanazt a fa tokos ajtót, PUR habbal rögzítik. Természetesen a vakolás után fa takaróléccel az ajtótokot körbe kell szegni. Ez a múlt.

Belső ajtók - Milyen anyagból?

Belső ajtók - Milyen anyagból? A belső ajtók anyaga általában fa vagy valamilyen fa jellegű anyag. A hagyományos farostlemez ajtók, a legegyszerűbb és legolcsóbb típusok. Igazán egy fontos előnyüket érdemes kiemelni, az árukat. Utólag szerelhető tokkal nem készülnek.

Milyen nyílászárót válasszak? 2. rész

Milyen nyílászárót válasszak? 2. rész Sorozatunk második részéből kiderül, hogy milyen formájú és méretű ablak-, illetve ajtószárnyat vegyünk.

Milyen nyílászárót válasszak? 3. rész

Milyen nyílászárót válasszak? 3. rész Sorozatunkat folytatva ebben a cikkben az ajtók, ablakok felületkezeléséről lesz szó. Kiderül, hogy miket kell szem előtt tartunk mind a műanyag, mind a fa nyílászárók esetében.

Milyen nyílászárót válasszak? 4. rész

Milyen nyílászárót válasszak? 4. rész Sorozatunkban nem maradhat el a mostanában oly nagy népszerűségnek örvendő hőszigetelés és napvédelem. Nézzük meg, hogy az ajtóknál és az ablakoknál mire kell figyelnünk.

Milyen nyílászárót válasszak? 5. rész

Milyen nyílászárót válasszak? 5. rész Sorozatunk utolsó részében az üvegezés egyéb kérdéseiről valamint a ablakok és ajtók vasalatairól lesz szó.
34 / 35
hírek információk
Ablak profilok, vasalatok
Az ablakprofil az az anyag, illetve a hozzá illő szerkezet, amelyből az ablakszárnyak kerete és az ablaktok készül. Ez lehet fa (rétegragasztott tömörfa – bükk, tölgy, fenyő), műanyag és/vagy alumínium (kamrás kivitel). A vasalat az ablak működését biztosítja, ennek elemei a szárnyakban körbefutó fém alkatrészek (zár és kilincs részei), a tokon elhelyezkedő zárfogadók és a kilinccsel szembeni pántok, zsanérok.
Hogyan néz majd ki a jövő ablaküvege?
Egy amerikai üveggyár kisfilmje igen nagy kariert futott be az interneten. Az alkotás a jövő üvegének alkalmazási lehetőségeit mutatja meg, tiszta és praktikus víziót vázolva fel. Fordulóponthoz érkeztünk a digitális technológiák fejlődésében?